ХI регионална среща "Европа - това съм аз" в Историческия музей

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:00 / 30.11.2013
759
Днес от 9.30 ч. в зала "Съединение" на Исторически музей-Пловдив ще се проведе ХI регионална среща на ученическите съвети и младите хора на тема "Европа - това съм аз".

Участие в тази инициатива вземат 80 председатели на ученическите съвети и лидери на ученическите общности от Пловдив и областта.

Срещата се организира от Център "Образование за демокрация" и европейски информационен център "Европа Директно - Пловдив".

С провеждането на регионалната среща се цели:

1. Да се създадат нови възможности за гражданско участие на младите хора от Пловдив в развитието на града и европейската общност;
2. Да се подкрепи ученическото и младежко самоуправление за повишаване на активността на младежите в развитието на местната и европейската общност и активното им участие в процесите на решаване на местни и европейски проблеми, свързани с тях;
3. Да се осигурят условия за ученическо и младежко участие в местното самоуправление чрез подобряване на техните взаимодействия и активно участие в демократичното развитие на града и страната ни;
4. Да се споделят успешни местни и европейски практики за участието на младите хора в местното самоуправление и се споделят координати, и възможности за съвместни проекти за общо бъдещо развитие в сферата на участието на младите хора в местното самоуправление.

Основни теми, включени в програмата са:
1. Европа - това съм Аз!
2. Училище за европейски граждани.
3. Пътешествие в страната на доброто.
4. Посрещам предизвикателствата без юмруци.
5. Училище - семейство, Диалогът е важен за Мен.

Очаквани официални гости на тази младежка проява са: областният управител, кметът на община Пловдив, омбудсманът на Пловдив и други.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"
Битката на Денис срещу коварното заболяване продължава, даряват о...
Пловдив се включва в "Общата молитва за мир"
Днес затварят за движение булевард в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).