Хакнаха компютърната база данни на голяма компания за търговия с течни горива

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:52 / 11.06.2024
7973
Служители от пловдивския отдел "Икономическа полиция“ установиха нерегламентиран достъп до компютърната система на голяма компания в България. При разследването, проведено под наблюдение на Окръжна прокуратура, са задържани двама младежи.

До успешната реализация се стигнало след усилена работа, започнала в отдел "Икономическа полиция“ при ОДМВР – Пловдив по сигнал от водеща българска компания за търговия с течни горива.

Според предварителната информация, от месец май насам техни редовни клиенти били ощетени чрез източване на клубните им карти за ползване на бонус точки при зареждане на автомобил или покупка на определени стоки.

В резултат на задълбочено разследване и активни професионални действия служителите установили, че компютърната база данни на дружеството е станала обект на нерегламентиран достъп от страна на младеж от Софийска област.

Потребителските имена с преодолените пароли той предоставил на приятел, който си направил електронни карти през мобилното приложение на търговската верига и започнал да пазарува в обектите й за дребни суми.

След доклад на материалите в Окръжна прокуратура – Пловдив, по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 319б, ал. 3 от НК, а като обвиняем е привлечен младежът, осъществил неправомерния достъп до информационната система.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Немски гражданин бере душа в болница в Пловдив
Меганаглец с грозно изпълнение пред дюнери в центъра на Пловдив
Мрежата скочи на шофьор, упрекнал и посъветвал каращите бавно
Пожарът на Младежкия хълм е овладян
Първи кадри и информация за естеството на пожара на Младежкия хъл...
"Диана Експрес", Братя Аргирови, Мими Иванова и Нелина очакват пл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).