Хектор ще има нов терариум в Природонаучния музей в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:45
1911
Крокодилът Хектор ще има нов терариум в Природонаучния музей на Пловдив. На 16 октомври, сряда, от 10:00 часа е официалното му откриване, което ще стане в присъствието на областнияя управител проф. Христина Янчева, зам.-кметовете Пламен Панов и Иван Стоянов, кметът на Район "Централен“ Георги Стаменов, както и специални гости от ДГ "Майчина грижа“, които активно участваха в кампанията за набиране на средства за реконструкцията на залата.

Нилският крокодил Хектор е част от живата експозиция на музея от началото на 2015 година, когато вече е 10-годишен с дължина 1,8 метра, и веднага се превръща в един от любимците на посетителите. Крокодилът е дарение от Тракийското херпетологично дружество, което няколко години по-късно дарява на музея и друго едро влечуго от вида кайман на Кювие.

През последните няколко години крокодилът и кайманът значително увеличават размерите си, което налага преместването им в по-големи терариуми, за да се осигурят подходящи условия за тяхното отглеждане.

Благодарение на средствата, набрани по време на дарителската кампания в началото на тази година, една от залите на Терариума е преустроена и сега предлага на нилския крокодил около 5 пъти по-голямо пространство, а кайманът се премества в стария терариум на Хектор.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Общинската сграда със 74 апартаментa в Пловдив е готова
Ето го единия арестуван на АМ "Тракия", другият вече е в затвора
Д-р Аргиров: РЗИ препоръчва, не задължава
РИОСВ успокои за въздуха в Пловдив след пожара
Иван и Андрей: София да гледа Пловдив и да се учи!
Изкуственият интелект влезе и в системата за ТЕЛК


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).