"Хензел и Гретел" оживяват за Коледа в Операта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
07:05 / 14.12.2013
994
Госпожа Опера ще разкаже на децата музикалната приказка "Хензел и Гретел"  днес и на 16 декември в Градски Дом на Културата. Премиерното заглавие на Държавна опера Пловдив е сред емблематичните опери за деца, което се играе във всеки голям оперен театър в навечерието на Коледните празници. Претворена в опера, любимата история от Братя Грим въздейства още по-дълбоко на малките зрители, както и на техните родители, като представя не само свят на фантазия, но и извор на непреходна мъдрост. 

Действието на "Хензел и Гретел" е изпълнено с приключения, напрежение, перипетии и разбира се с танци и вълшебни молитви. Ангели, Вещици и Мишки вършат своите добри и лоши дела в мистична гора, а къщата на вещицата е във формата на изкусителна торта-замък, обградена от ограда от захарни курабийки. Звучи една от най-красивите молитви в музикалната литература. Всички - майки, бащи и деца, събрани около коледната елха, отправят пожелания за добрина и благополучие към своята публика.

Малките зрители ще се запознаят и с нов колоритен персонаж - Госпожа Опера, която ще ги придружава в действието на сцената, а в бъдеще ще ги запознава с редица любопитни факти за музиката.

Времетраенето на операта за деца "Хензел и Гретел" е малко над час, а билети вече се продават на касата в Концертна зала.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"
Битката на Денис срещу коварното заболяване продължава, даряват о...
Пловдив се включва в "Общата молитва за мир"
Днес затварят за движение булевард в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).