Хиляди лъжици и вилици са скрити в пломбите на пловдивчани

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
15:21 / 25.01.2007
3704
Зъболекарските кабинети в Пловдив масово работят с нелегални зъбо-технически лаборатории, които им предлагат изработването на протези на нереално ниски цени. Това твърди пред М САТ председателят на местното Сдружение на управителите на общински лаборатории Георги Колев. Той смята, че изгодната незаконна търговия със зъбни протези се извършва при груби нарушения на Закона за здравето.

Според Георги Колев, и днес съществуват нелегални лаборатории в Пловдив, които изработват зъбни протези от бракувани вилици и лъжици.
Вероятно потърпевши от измамата са хиляди пациенти в града под тепетата, които не знаят, че носят в устната си кухина вредна за здравето сплав от неръждавейка.

Пред М САТ Георги Колев посочи, че незаконните зъбо-технически лаборатории в Пловдив са поне 50. Повечето от тях се помещават в мазета, тавански помещения и гаражи.

Георги Колев твърди, че въпреки отправените от него сигнали до икономическа полиция, досега органите на реда не са предприели никакви действия срещу незаконните зъбо-технически лабораториии. Дейността им много трудно може да бъде проследена, тъй като зад тях стоят крупни финасови интереси, а контролът на държавата върху зъболекарските практики е силно занижен.

Информацията е на М САТ Пловдив

Виж коментарите (16)
Още новини от Новини от Пловдив:
Петима кандидати за омбудсман на Пловдив
КАТ - Пловдив спи, полицията в Пловдив и тя спи
Денят в Пловдив започна с инцидент
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).