Хиляди посетиха авиошоуто "Небе за всички"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:21 / 07.09.2005
3031
Вчера се проведе авиошоуто "Небе за всички" като част от програмата за честване на 120 години от Съединението на България. Програмата започна с малко закъснение и бе силно съкратена. Все пак въпреки неимоверните трудности по организацията и множеството откази от чуждестранните участници авиошоу имаше. Гости на проявата бяха няколко хиляди привържаници на летателните машини.

Шоуто започна с виртуозен полет на американскиа F16, управляван от Дан Левин, пристигнал у нас специално заради "Небе за всички". Последваха изпълнения на шведските изтребители Грипен. "Грипен интърнешънъл" се надяват с добра предложена от тях цена да спечелят конкурса на българските ВВС за закупуване на нови самолети. Те имаха рекламен щанд, а също така и симулатор на боен самолет за обучение на пилоти.

Сложни фигури бяха представени и от български летци. Най-атрактивният бе първия български самоет ДАР-1, който изпълни своите лупинги на фона на химна на Република България. Хеликомпетър K-32 демонстрира гасене на горски пожари от въздуха чрез специална приставка, която представлява петкубиков балон с вода.

В традиционната наемна експозиция гостите на авиошоуто можеха да видят български летателни апарати. За по-смелите имаше и симулатор на F16. Желаещите можеха да изпробват какво е да си в кабината на тази мощна машина.

Част от посетителите се оплакаха от организацията. Проблемът с транспорта до летище Пловдив край село Крумово е причинил недобри емоции сред някои от зрителите на авиошоуто.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежка катастрофа със загинал край Пловдив
Огромен клон се стовари на оживена улица в "Каменица"
Катастрофа в центъра на Пловдив, младеж се натресе в джип
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...
В Пловдив не се смилиха над Георги Георгиев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).