ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Хиляди родопчани с богати роднини, работещи в чужбина, инвестират в жилище в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:56 / 05.07.2024Коментари (15)17595
©
Имотният пазар в Пловдив през последните няколко години се характеризира с динамика и високо търсене, присъща за пазарите в големите и добре развити градове, като следва тенденциите, отчетени в София. В този период Пловдив отчете устойчиво развитие и икономически ръст, което доведе и до нарастваща активност на имотния пазар там, информирата от агенжията за недвижими имоти "Адрес".

Освен това, купувачите търсят и възможност за инвестиция във втория по големина град в България. Те разполагат със спестени средства, които искат да вложат в жилище в Града под тепетата.

Тъй като София поддържа най-високите пазарни цени на територията на страната, хората с по-малко налични средства се ориентират към пловдивския пазар на жилища.

Част от профила на купувача са млади семейства, които търсят да закупят обзаведено и готово жилище в Пловдив, мотивирани от по-достъпните цени, спокойствието в сравнение със столицата и наличието на детски градини и училища.

В последните години се наблюдава и настъпване на много купувачи от Кърджали, Смолян и от родопския край. Това обикновено са хора, чиито роднини работят в чужбина, съответно получават добри доходи и решават да инвестират в жилище в Пловдив.

Част от потребителите са ориентирани към търсене на готови къщи, намиращи се до близките села около Пловдив, но се наблюдава и засилен интерес към парцели, на които клиентите предпочитат сами да си построят къща. Хората възприемат сделката като най-добрата възможност, независимо от типа строителство. И все пак търсенето на имоти ново строителство е налице. На пазара излизат нови разрешителни за строеж както за нови сгради, така и за стар монолит и панел. Тук ключово в случая за определянето на цената се оказва локацията. В момента има търсене на всичко и добре позициониран на пазара имот бързо намира своите купувачи.

Цените на жилищата в Пловдив варират според локацията им. Така например, в "Тракия", средната цена за квадратен метър е около 1000 – 1100 евро. За Централния район средната цена е в диапазона 1200 - 1500 евро/кв. м. Цените в Западните квартали се движат в диапазона 1000-1200 евро/кв. м. В "Северен", известен още с името Кършияка, средните цени са около 1000-1200 евро/кв. м, в "Южен" новите имотите на шпакловка и замазка се предлагат на цени от 1000-1200 евро/кв. м.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Още ли са толкова ниски цените в "Тракия"? Аз преди година продадох там 36 квадрата за 40000 евро в панел. Излиза,че цените не са мръднали за година. Не ми се вярва.
-1
 
 
Те и повече от половината брокери са пумита от балкана като оная с голямото чело от Хелс Кичън та те ги докараха тук и напълниха целия град, пловдивчани от години се изнасят в близките до Пловдив села че поне там за сега се трае...
0
 
 
Само да допълна , че аз където живея е пълно с хора от Плевен , Ловеч , Стара Загора изобщо не са само от Родопите ...последно се запознах с 4 семейства от Велико Търново , които бяха купили цялата кооперация и живеят вече в Пловдив...
+1
 
 
Продадох всичко в Якоруда и Змейово и купих три празни кошари в Кичука .Да има за децата.Няма цял живот да търмъчат дървен материал
+4
 
 
И след 5 години след това лудо строителство, като вземат да продават за да развържат пари или защото няма наематели и се калкулират само разходи , много интересно как ще се сринат, но дори и празни апартамени, за съжаление града наистина "отиде на кино" с тези огромни недодялани комплекси. Хората подписали се за тези строежи са за затвор! А хората дето ги купуват не са с всичкия си, да купиш апартамент в комплекс с 2-3 к апартамента и 100 лв месечна такса поддръжка. Куку-ригу
+1
 
 
не хиляди, милиони са , по последни данни брокери и нотариуси без отпуска това лято, не могат да смогнат с наплива от мераклии
+2
 
 
Да така е, напълни се със селяндури и си мислят, че като си купят тук жилище са си на село!
+3
 
 
Добре, че повечето новозакупени жилища остават заключени.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
България в еврозоната
Близки издирват Димитър Малинов
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Художествена гимнастика - състезания и подготовка
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: