Хората от Тракия: Радваме се, че събираме отпадъците разделно

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:22 / 14.07.2009
993
Много сме доволни от това, че вече в Тракия събираме отпадъците разделно. Това се похвали Йонка Топалска от блок 62 в район "Тракия". Сега през лятото поне няма да мирише от големите контейнери, в които се изхвърляше всичко, радва се жената. Съседката й Иванка Димитрова се надява новите контейнери за разделно сметосъбиране да бъдат опазени и да не се чупят или подпалват, за да може да се облекчи проблемът с битовите отпадъци в района.

Разделното сметосъбиране в най-младия район в Пловдив започна в началото на месеца. От тогава жителите на квартала разпределят домакинския си боклук на три места: за хартиените и картонените опаковки са поставени сини контейнери, за пластмасовите и металните отпадъци - жълти, а за стъклото - контейнери със зелен цвят. В "Тракия" са поставени общо 414 контейнера - по три в 138 точки. За закупуването им фирмата доставчик е похарчила малко над 150 000 лева. Разделно събраните отпадъци ще бъдат извозвани по график от фирма-подизпълнител на доставчика на пластмасовите контейнери. Всеки цвят контейнери ще се извозва с отделен курс на камионите, за да се предотврати смесването на отпадъците.

Община Пловдив е сключила 4-годишен договор с фирмата доставчик на контейнерите. Компанията е въвела разделното събиране на отпадъци в 100 общини с население над 2 милиона и 700 хиляди души. За успешното разделно събиране на отпадъците, районното кметство в Тракия ще проведе разяснителна кампания сред жителите и учениците след старта на новата учебна година.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
Пловдивчанка: Проклятие е да живееш в този град!
Снимка на странно монтиран климатик в Пловдив тотален хит в мрежа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).