Хотелиер от Пловдив: Това е тормоз от 15 години

Автор: Диана Бикова
Коментари (3)
20:03 / 22.06.2024
18399
Божидар Димитров от Четвърто районно управление на полицията в Пловдив ще бъде докаран принудително в съдебната зала, за да даде показания по делото срещу хотелиера Борис Христов, предава Plovdiv24.bg.

Полицаят е включен в списъка със свидетели и прокурорът по делото държи да бъде разпитан. Димитров е призоваван няколко пъти, но досега не се е явявал в съдебната зала. На предходно заседание съдията му наложи парична глоба в размер на 400 лева. Въпреки това свидетелят отново не се появи, което стана причина за ново отлагане на делото. Следващото заседание е насрочено за 9 юли от 11 ч. и тогава Божидар Димитров ще бъде докаран с белезници под стража.

Според подсъдимия, явно свидетелят няма какво да каже, тъй като не е присъствал на разправията и е бил извикан по-късно. Самият Христов смята да разкаже пред съда своята версия за случилото се накрая, след като бъдат изслушани всички.

"Повече от ясно е за какво става въпрос. Това е тормоз от 15 години заради тази бариера. Имам 15 карти за достъп до Стария град, но имаме договорка с общината да оставя две на бариерата и, който каже, че идва в хотел "Борис палас", да го пускат, а не аз да ходя на място и да се обяснявам лично. Това е някакво дежа вю. Преди години един ми викаше: "`Къв си ти бе, оу? Кой си ти бе, оу? Знаеш ли, че кметът е собственик на всички улици в Стария град?" и млъкна като поисках кметът да покаже нотариалния акт, че притежава улиците" - разказа хотелиерът.

Припомняме, че Борис Христов е обвинен в това, че на 16.03.2023 г. в Пловдив е причинил на длъжностно лице – С.Д.Д. от гр.Пловдив, охранител в Общинско предприятие "Общинска охрана“ – Пловдив, при и по повод изпълнение на службата му лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на лицето – оток, охлузване и кръвонасядане в лява скулна област, довели до болка и страдание без разстройство на здравето – престъпление по чл.131 ал.1, т.1 вр. с чл.130 ал.2 от НК. 

Второто обвинение е за това, че на 16.03.2023г. в Пловдив е принудил пострадалия С.Д.С. от Пловдив да извърши нещо противно на волята му – да вдигне бариерата, осигуряваща достъп до архитектурно-исторически резерват "Старинен Пловдив“ , като е употребил за това сила – престъпление по чл.143 ал.1 от НК.

Христов заяви, че обвинението срещу него е съшито с бели конци.

Виж коментарите (3)

Още по темата (12):
19.06.2024 Хотелиер от Пловдив: Смятали са по бързата процедура да ме изпраскат
16.05.2024 Страхлив съдия се направи на Властелинът на пръстените
21.03.2024 400 лева глоба за неявил се свидетел по делото на пловдивския хотелиер Борис Христов
12.02.2024 Хотелиерът Борис Христов: Вдигнах кръвно 200 заради охранителя, бях в
шок!
14.12.2023 Този е хотелиерът-бияч на охранители от Пловдив
13.12.2023 Позор! Съдия Димитър Кацарев пази хотелиер-бияч, не иска хората да разберат какви ги е вършил
Още новини от Новини от Пловдив:
Днес е последният приемен изпит в УХТ Пловдив
Младши следовател и младши прокурор встъпиха в длъжност в Пловдив...
Немски гражданин бере душа в болница в Пловдив
Меганаглец с грозно изпълнение пред дюнери в центъра на Пловдив
Мрежата скочи на шофьор, упрекнал и посъветвал каращите бавно
Пожарът на Младежкия хълм е овладян


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).