Христо Бонев води листата на новосформираната ''Коалиция на розата'' в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:31 / 19.04.2005
2489
Футболната легенда Христо Бонев ще води листата на новосформираната "Коалиция на розата" в Пловдив. Това съобщи вчера лидерът на Обединения блок на труда проф. Кръстьо Петков. Самият той напусна парламентарната група на Коалиция за България и стана независим депутат, тъй като оглавява предизборния щаб на новосформираната коалиция. Тя беше учредена от Партия "Българска социалдемокрация"(БСД), Партия "Национално движение за права и свободи"(НДПС) и Обединеният блок на труда (ОБТ). Цел на коалицията е да формира самостоятелна парламентарна група в 40-то Народно събрание и да участва в бъдещото коалиционно правителство на страната, пише в споразумението, подписано от лидерите на трите организации - Александър Томов, Гюнер Тахир и Кръстьо Петков. Цел на коалицията е да формира самостоятелна парламентарна група в 40-то Народно събрание и да участва в бъдещото коалиционно правителство на страната, пише в споразумението. Коалицията ще отстоява интересите на България в обединена Европа чрез общо участие в изборите за Европейския парламент и чрез дейността си в Социалистическия интернационал и в Партията на европейските социалисти. Коалицията ще се представлява от трима съпредседатели - Александър Томов, Гюнер Тахир и Кръстьо Петков, и те са нейни лидери. Всички документи от името на коалицията ще се подписват от тримата съпредседатели.
Проф. Кръстьо Петков застава начело на нейните списъци с кандидат-депутати в морския град и в Ловеч. Председателят на БСД Александър Томов ще води в Бургас и София. Разград и Шумен са поверени на третия коалиционен партньор Гюнер Тахир (НДПС).

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежка катастрофа със загинал край Пловдив
Огромен клон се стовари на оживена улица в "Каменица"
Катастрофа в центъра на Пловдив, младеж се натресе в джип
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...
В Пловдив не се смилиха над Георги Георгиев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).