ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Хроника на някои от най-тежките катастрофи в Пловдив за последните 17 години
Автор: Ивет Калчишкова 09:58 / 29.08.2024Коментари (1)7383
© Фейсбук
Във вторник вечерта България загуби поредния млад човек в изключително тежка катастрофа на бул. "Коматевско шосе" в Пловдив. 

Добре позната поговорка гласи, че утрото е по-мъдро от вечерта, но за съжаление днес можем само да се питаме къде бъркаме като общество и работят ли правилно институциите, за да допуснем още едно момче завинаги да остане на 20 години.

Само преди няколко месеца 21-годишния Кристиян Екмекчиян и неговата спътничка 20-годишната Теодора Николова починаха след жесток удар в няколко дървета и стълб на бул."Руски", а трима други пострадаха. 

Според официалната информация мощният автомобил се е движил по булеварда със скорост от 175 км/ч.    

Повечето от нас се стараят бързо да забравят тежките инциденти, белязали ежедневието ни. Хората смятат, че това на тях няма да им се случи и сякаш зариват глава в пясъка и продължават напред. 

Оказва се, че май сме обречени да повтаряме грешките си като общество и като че ли скоро нищо няма да се промени. 

Високата скорост, мощните коли и безразсъдното шофиране на младите хора са пороци, с които никой не може да се справи все още.

Екипът ни реши да ви припомни част от катастрофите в Пловдив, причинени вследствие на несъобразена скорост или друга причина.

През март 2007 година трима младежи и едно момиче загиват след сблъсък в електрически стълб и дърво на ул."Васил Левски".

През юни 2010 година 39-годишен неправоспособен мъж загива на бул. "Шести септември" след удар в билборд. Автомобилът е смазан от високата скорост.

През август 2013 година 18-годишната шофьорка се удря в бордюр, автомобилът  се преобръща и се врязва в електрически стълб. Момичето е било с опасност за живота.

Месец по-късно през септември 2013 година мотоциклетист губи живота си след сблъсък в стълб на бул."Христо Ботев" в близост до Коматевския възел.

В началото на месец октомври 2014 година трима младежи загинаха вследствие на ударил с автомобил "БМВ" в пясъчен насип, а след което в дърво и стълб. Шофьорът на автомобилът "ковчег" е бил на 16-годишен неправоспособен пловдивчанин.

Дни по-късно мъж загива, а друг е в тежко състояние, след удар с автомобил в уличен стълб. Колата се е движела в посока от "Кючук Париж" към Централна гара.

През зимата на 2015 година млада двойка загива след жестока катастрофа на булевард "Найчо Цанов". Автомобилът, управляван от момчето, се е движел с бясна скорост, завъртял се е и се е врязал в спирка на градския транспорт, а след това се е забил в билборд.

В края на септември 2016 година момиче, пътуващо на предната седалка до шофьора, загуби живота си на кръстовището на бул. "Княгиня Мария Луиза" и бул. "Източен". 

През август 2017 година 21-годишно момче загива след пътен инцидент на бул."Найчо Цанов". Колата се е движила с висока скорост, шофьорът не е успял да вземе завоя при бензиностанцията на "Петрол" и се е ударил в уличен стълб. В автомобила са пътували общо трима души, а загиналият е пътувал на задната седалка.

През септември 2018 година 25-годишнен мъж е с опасност за живота след катастрофа на "Коматевския възел". Лекият автомобил "Мерцедес“ се завърта и се ударя в електрически стълб.

На 8 декември 2018 година млада жена и мъж са пострадали сериозно при удар в стълб. В колата е пътувала и друга млада жена, която се е наложило лекарите да извадят през багажника.

През септември 2019 година лек автомобил се удра в стълб и следствие на удара загиват две момчета. Едният от тях е на 16 години, а трети е със средна телесна повреда. 

В края на 2019 година 26-годишен мъж се връзва в уличен стълб на бул."Руски". Водачът на БМВ е бил под въздействието на амфетамин и марихуана. Следствие на ударът мъжът счупва единствено зъб.

През ноември 2021 година двете 20-годишни момчета по чудо оживяват след жесток удар на лек автомобил БМВ в стълб. 

Вследствие на сблъсъка е отсечен стълб от уличното осветление, паднала е и част от контактната тролейбусна мрежа по булевард "Македония".

През юли 2022 година 31-годишна жена е в тежко състояние, след като автомобилът й се е движил с несъобразена скорост и се врязал в електрически стълб.

През ноември 2023 година лек автомобил "Мерцедес" се сблъска в стълб. Водачът е в без сериозни травми.

В ретроспекцията ни са включени малка част от множеството пътни инциденти в Пловдив.

Идеята ни е не да всяваме допълнителен негативизъм и страх у хората, а да подтикнем всички участници в движението да се замислят какво може да се случи, ако безрасъдно натиснат педала на газта.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Идеята е, че повечето трагедии се случват в нощтните часове когато няма никакъв контрол, защото за нашия скромен половин милионен град има 2 дежурни патрула на КАТ пак ще напиша!"2"! които по стар български обичай спят в някоя глуха пресечка!!! Това е реалноста!!! Ние като данъкоплатци се съгласяваме с това, не търсим отговорност и резултата го виждаме всички!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бюджет 2025
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Пешеходният мост в Пловдив става общински
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: