Художници представят България през вековете

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:33 / 02.09.2011
2127
Кметът Славчо Атанасов разгледа творбите от провелия се от 7 до 14 август живописен пленер на патриотична тематика, часове преди официалното откриване на експозицията "България през вековете", насрочено за 18.00 ч. тази вечер в Галерия "Пловдив". Датата за второто издание на пленера не е случайно избрана - творбите бяха подредени по идея на кмета именно за Деня на Съединението и празника на град Пловдив.
Експозицията включва 16 платна на 10 автори, участвали в пленера в Брацигово, организиран от Община Пловдив и Дружество на пловдивските художници.

Тази година има и още един ярък акцент - участието на творби на напусналия ни неотдавна именит скулптор проф. Ненко Маров. Идеята скулпторите на Левски, Ботев, Дядо Вазов, Калифер войвода да бъдат представени в Пловдив е на журналиста Пламен Асенов. Приемайки я, Славчо Атанасов заявява, че най-естественото място, за да бъдат показани на пловдивчани тези велики скулптори , е експозицията "България през вековете".

"Всичко в този свят започва с любовта към родината. Неслучайно пленерът се проведе в Брацигово, място, свързано с нашата историческа памет. Но, това което за мен е по-важно - във всички творби по един изключително въздействащ начин се показва духовната ни сила, оптимизма, убедеността, че България ще пребъде", каза Славчо Атанасов. Той изрази увереност, че много пловдивчани и гости на града ще могат да видят тези изключително стойностни творби, които не само въздействат, но и възпитават.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).