И Единната народна партия се обяви в подкрепа на Операта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
11:10 / 14.07.2010
2441
Във връзка с предложението на Министерството на културата за реформи в Оперно-филхармоничното дружество в Пловдив, председателят на Единната народна партия Мария Капон разпространи чрез медиите следното становище:

"Подкрепям протеста на Оперно-филхармоничното дружество в Пловдив срещу т.нар. реформа, която предвижда съсипването на един творчески колектив. В последните десетилетия той е неизменна част от културата на града и носи традицията, която Пловдив винаги е давал в развитието на изкуството и духовността.

Приветствам решението на Министерството на културата да оттегли точката от дневния ред на Министерски съвет, независимо дали това ще бъде представено като уплах и предпазливост от опонентите или като диалогичност и гъвкавост от управляващите.

Решения за реформи не се вземат по тъмни доби в софийски кабинети. Когато има прозрачно управление дебатът, включително с творците и публиката се провежда предварително, а не постфактум, когато е на път да се проведе орязването, иначе Министерството на културата е по-добре да се управлява от министъра на финансите. Упрекът ми е насочен и към държавните и общинските власти, защото всички имат отговорност пред пловдивчани, за да я има Пловдивската опера.

Ужасно изглежда държава, която намира стотици милиони за тютюн, специални разузнавателни средства, хеликоптери, танкове и не намира стотици хиляди за култура, образование и здравеопазване."

Виж коментарите (2)

Още по темата (34):
02.12.2010 Общината преведе парите за Операта
11.10.2010 Славчо Атанасов се среща със синдикатите за съкращенията в Операта
06.10.2010 Общината бави парите за операта
12.08.2010 Общината помага на операта със 100 000 лева
06.08.2010 Пламен Тасев: Пловдив за момента няма истинска опера
05.08.2010 Калуди Клудов си тръгва от Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Деца с тротинетки се потрошиха в Пловдив
Поредно ПТП в Пловдив
Утре правят първа копка на проекта, за който в Пловдив се говори ...
Прокуратурата: Не следва да се изнасят повече данни от разследван...
Тези са кандидатите за депутати на ПП-ДБ в Пловдив
Пускат за движение новия мост над река Марица


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).