И бившата Окръжна болница възрази срещу намаления бюджет за 2013 г.

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:18 / 26.02.2013
923
Писмо с искане за промяна на методиката, по която НЗОК определя бюджетите на лечебните заведения, изпрати днес директорът на МБАЛ "Пловдив" д-р Аргир Аргиров до ръководството на пловдивската здравна каса. 

"Начинът, по който се разпределят средствата за лечение на пациентите, не е съобразен с предварителните прогнози, дадени от болниците в РЗОК, обясни част от мотивите медицинският шеф. Поискахме бюджетът ни за 2013 г. да бъде увеличен с 10%, а вместо това получихме с 10% по-малко", добави д-р Аргиров. 

За миналата година през стационарите на бившата Окръжна болница са преминали със 100 пациенти повече, въпреки конкуренцията на частните лечебни заведения. Общият брой лекувани болни е 31013 души. Имаме ръст, а не изоставане, така че свиване на разходите с 10% е необяснимо, смятат от ръководството. Лекари от Спешно отделение припомниха, че заради кризата с направления в доболничната помощ, много пациенти идват за консултации при тях. 

В момента, макар че грипна епидемия в Пловдивска област не беше обявена, детското и отделението по пулмология са препълнени с пациенти, получили усложнения от вирусни инфекции. Затова и за някои от клиничните пътеки лимитът за 9-месечието тази година вече е изчерпан, сочат справки на МБАЛ "Пловдив".

"Надяваме се изработеното да ни се плати, защото досега не се е случвало от НЗОК да ни откажат", обясни д-р Аргиров. За 2012 г. лимитът е бил надхвърлен с 900 000 лв. и сумата е била изплатена на 28 декември. 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдив отбелязва 116 години от обявяването на Независимостта на ...
Сигнал: Абсолютно безобразие, вече имаме и инцидент тук!
Изнасят данни за развитието на пазара на жилищни имоти в Пловдив
БМВ излетя от кръстовище в Пловдив - няма ни шофьор, ни номера
Днес спират движението по част от пловдивски булевард
Пловдив чества Независимостта на България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).