"Играчки за смет" в "Лаута": Върни стара – вземи нова

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:58
1097
Образователното събитие "Играчки за смет" ще се проведе този уикенд в район "Тракия".  В неделя, 29 септември от 10:00 часа в парк "Лаута" всяко едно дете, което върне стара или непотребна играчка ще получи чисто нова такава, напълно безплатно.

Събитието се организира  водещата у нас рециклираща компания "Марица Полимер" ООД  и производителя на пластмасови изделия  "ХОЛЦ" ЕООД в партньорство с най-голямата верига за детски играчи "Комсед" АД и район "Тракия". То ще бъде открито от кмета на район "Тракия" Георги Гатев.

Проектът е пилотен, като цели чрез интерактивни занимания и образователни беседи децата да научат повече за ползата от разделното събиране на отпадъци и рециклирането. 

На децата ще бъде обяснен целия процес на това как един пластмасов отпадък се превръща в нова играчка – от разделното изхвърляне, до преработката му в регранулат през специалните машини до изработката на нова вещ. 

Освен този процес децата ще разберат и ползите от рециклирането върху околната среда – по-чиста природа, по-малко отпадъци, повече дървета и зеленина. 

Събитието цели от ранна детска възраст да се създаде отговорно екосъзнание, с което подрастващите да възприемат разделното изхвърляне на отпадъци като важен процес в тяхното ежедневие.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Иван Тотев: Някой ще поеме ли ангажимент да премахне съветската и...
Прокуратурата разследва случая с блъснатите в Пловдив майка и дет...
РИОСВ влезе в горелия завод до Пловдив
Борисов от Пловдив: Очаквам хората най-сетне да прогледнат
Доживяхме! Започна изграждането на Югоизточния обход на Пловдив
Лидерът на ГЕРБ: Ако някой ми каже, че е направил повече от нас з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).