Информационна кампания "Структурните фондове на ЕС и общините"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:42 / 21.03.2006
667
Фондацията за реформа в местното самоуправление, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на държавната администрация и административната реформа, Министерството на околната среда и водите, Министерството на земеделието и горите, Министерството на икономиката и енергетиката и Министерството на труда и социалната политика и Агенцията за икономически анализи и прогнози съвместно ще организират и проведат информационни дни, по време на които българските общини от страната да имат възможността да се запознаят с приоритетите и мерките, по които ще бъдат бенефициенти в рамките на Оперативните програми 2007 – 2013 г.

Информационната кампания „Оперативните програми 2007 – 2013 г.: възможности за българските общини” се осъществява с подкрепата на Американската агенция за международно развитие и ще се проведе във всички 6 района за планиране в страната.
На 21 март 2006 г. Пловдив ще бъде домакин на информационния ден за представителите на всички общини, областните управи и членовете на Регионалния съвет за развитие на Южния централен район за планиране. Събитието ще се проведе в „Новотел” – Пловдив, зала „Москва”, с начален ас 10.00 часа.

По време на информационните дни всеки представител на Управляващ орган ще може да постави пред местните власти и предварителните очаквания и необходима подготовка, през която общините да преминат още на този етап, за да участват успешно в оперативните програми след 2007 г.Тя ще се проведе в 6-те района за планиране. Представители на Управляващите органи (министерствата) ще отговорят на въпросите:
По кои Оперативни програми 2007 – 2013 българските общини са бенефициенти?
Кои са сферите (мерките), в които се очаква общините да кандидатстват с проекти?
Каква подготовка следва да осигурят българските общини още на този етап, за да могат да участват успешно в проекти, съ-финансирани от ЕС?

Оперативните програми, отговарящи на приоритетите, развити в Националния план за развитие на България 2007 – 2013, са шест на брой и покриват областите: Транспорт, Околна среда, Развитие на конкурентноспособността на българската икономика, Регионално развитие, Административен капацитет, Развитие на човешките ресурси.
Пряко или косвено общините в България ще могат да участват в реализацията на всяка една от Оперативните програми 2007 – 2013 г.
В Информационната кампания ще бъдат представени пет Оперативни програми 2007 – 2013 (без ОП “Транспорт”) и Националният стратегически план за развитие на селските райони 2007 - 2013, по които общините могат пряко да кандидатстват със свои проекти.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Разбраха се: Общините Пловдив и "Марица" решиха за транспорта на ...
Съдът в Пловдив пусна срещу 50 000 лева арестувания диригент
Лекарка от Пловдив обясни защо преяждаме и качваме килограми, пос...
Пловдивският университет открива новата академична година
Много големи проблеми с водата в Пловдив от днес
Преподавател в ПУ: Изследователите казват, че са необходими 6 дес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).