Инвалид съди директорка за клевета, изкарали го психичноболен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
10:50 / 18.08.2014
2496
Учител инвалид от Пловдив в края на март завел дело в районния съд срещу директорка, помощник-директорка и завеждаща канцеларията на местна гимназия за клевета и обида.

Ангел Грънчаров е учител по философия и има 60% инвалидност заради кардиологично заболяване, болест на белия дроб и щитовидната жлеза. В началото на 2014 г. трябвало да се яви пред ТЕЛК за удължаване срока на инвалидност.

Миналия април учителят паднал, ударил си главата и трябвало да бъде опериран, след което бил в 8-месечен отпуск по болест. Един от документите му пред ТЕЛК бил характеристиката му на учител от работодателя му.

Там на ръка била вписана "допълнителна информация" от осигурителя, в която преподавателят буквално бил обявен за психичноболен. Това е записано в частната му тъжба до районния съд, която Грънчаров е публикувал в своя блог humanus-fen.blogspot.com.

В допълнителната информация на ръка било записано, че "поради много често възникващите конфликтни ситуации между него и учениците, които той не може да овладее по време на учебните занятия и извън тях, изпада в нервно-психически разстройства, което е предпоставка много често да се влошава здравословното му състояние.

Поради честите отсъствия по болест не е в състояние да изпълнява задължителната си годишна минимална преподавателска норма и задължителната си като учител длъжностна характеристика, въпреки че е освободен от класно ръководство като трудоустроен".

Веднага след това от ТЕЛК насочили учителя към специализирана комисия за психични заболявания.

"Преживях тежко чувство на срам и възмущение заради толкова несправедливата обида: в официален служебен документ да бъда определян като "психически болен човек", пише още в жалбата до съда.

Вследствие на преживения срам получил криза със сърцето, а докато изчисти името си, че не е психично болен, бил гледан със съжаление и от колегите си на работното му място. Писал жалби до министъра на образованието и до омбудсмана, до синдикалната организация, като искал директорката да оттегли характеристиката. Това не се случило, а междувременно минал през ТЕЛК за психични заболявания, откъдето констатирали, че той е психично здрав.


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин: Втрещих се!
Сигнал: Шофьорът каза, че по наредба сме длъжни да се качваме с т...
Лекар от Пловдив с революционно предложение заради жегите. Какво ...
В Пловдив ще плъзне зараза заради билети за градския транспорт?
Изостава ли Пловдив в наемите за офиси?
Най-отвратителното място в суперцентъра на Пловдив, в градинката ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).