Инж. Калин Милчев: Скоростното завършване на "Модър-Царевец" би облекчило проблемите на "Южен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:59 / 27.10.2023
2091
Първото нещо от спешен порядък, преди да се затвори Бетонния мост за реконструкция и с цел облекчаване на всички пловдивчани, които живеят и работят на юг от Централна гара, е да се довърши проектът "Модър – Царевец“, за да се постигне отпушване на трафика. Това заяви в диспут "Местни избори 2023“ по БНТ водачът на листата за общински съветници от "Коалиция за България“ с №1 в интегралната бюлетина инж. Калин Милчев.

Той окачестви забавения с десетилетие проект, който трябва да свърже пряко два от големите райони на Пловдив като "ахилесова пета на града, в която затънаха затънаха няколко администрации. Калин Милчев подчерта, че за да се случат нещата така, че район "Южен“ повече да не е блокиран, то работата по "Модър-Царевец“ от тук нататък трябва де е денонощна.

В дискусията на тема "Проблемните ремонти в Пловдив“ той подчерта, че не само планирането, а и начинът, по който се организират обществените поръчки и спечелването им от едни и същи фирми, са предпоставки за затрудняване на самото изпълнение. По думите му това, заедно с липсата на контрол е видимият резултат - забавяния и задръствания.

По време на дебата водачът на листата на социалистите защити тезата, че отпушването на трафика в града е процес с няколко компонента, които трябва да се случват ръка за ръка.

Необходима е нова транспортна схема за масовия градски транспорт, актуализиране на линиите и да се увеличи графикът в тъмната част на денонощието, за да бъде адекватен за ползващите тази транспортна услуга.

На следващо място наистина трябва да се преразгледат договорите на превозвачите. "Автобусите, които вървят по линиите са некомфортни и въобще няма място хората да се качат вътре да пътуват, а не дай си Боже, трудно подвижен човек да се опита да се качи - това е невъзможно“, коментира той.

На въпрос на водещия Камен Коларов дали би подкрепил в бъдещия Общински съвет рестрикции за определени автомобили в центъра на града, инж. Милчев отговори, че подобни мерки са добри за града. "Центърът не може да бъде разширен, не може да поеме по-голям трафик и трябва да намерим начин да ограничим влизането на автомобили в него. Това е възможно с рестрикции и места за паркиране в буферни зони с големи паркинги на входовете на Пловдив и нормализиран градски транспорт, за да го предпочитат хората.“

В предаването бе засегната и темата със сградите за култура в града и по-специално такава за Операта.

Инж. Калин Милчев запозна аудиторията с идеята на кандидата за кмет на Община Пловдив от БСП – арх. Костадин Палазов, за ситуиране на Пловдивска опера в пустеещата сграда на Централна поща. "Операта ни трябва да има дом и това десетилетно лутане къде да бъде ситуирана трябва да приключи“, смята водачът на листата на социалистите.

Накрая Калин Милчев призова зрителите да отидат до урните в неделя: "Гласувайте на 29 октомври с бюлетина №1. Екипът на #ПовечезаПловдив и "БСП за България“ ще постигне повече за Пловдив!“

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Виж коментарите (0)

Още по темата (937):
05.04.2024 МВР с остра реакция към Кирил Петков и Атанас Атанасов
01.03.2024 Нов общински съветник в Пловдив
21.02.2024 ВАС реши: В Панагюрище ще има нови кметски избори
16.01.2024 Момчето, което показа мускули, докато се брояха бюлетини, остана без
заплащане
05.01.2024 Иван Петков напуска ръководството на ГС на БСП – Пловдив, избраха нов председател
23.12.2023 Глобяват самозабравили се партии в Пловдив?
Още новини от Новини от Пловдив:
Наплив от желаещи да учат в Пловдивския университет
Скоба и фиш за два мерцедеса в Пловдив
КТ "Подкрепа": Скандална директорка на училище в Пловдив отдавна ...
Нов епизод на "Бързи и яростни" в Пловдив, този път в 5.30 ч. сут...
Д-р Бацелова от Пловдив: Не забравяйте репелент, когато стягате б...
Премиера на "Кармен" на Античния театър днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).