Искаме 2 млн. лв. от държавата за един от стадионите на Пловдив

Автор: Данислава Вълкова
Коментари (0)
21:42 / 21.09.2024
1346
Община Пловдив иска 2 млн. лева - държавни средства за един от стадионите на града, съгласно предложение от дневния ред за сесията на Общинския съвет на 26 септември, информира Plovdiv24.bg. Става въпрос за спортната база на ФК “Марица", която е общинска собственост и която има нужда от ремонт.

Припомняме, че с предишни решения на Общинския съвет бяха предоставени няколко хиляди седалки от първите закупени за стадион “Христо Ботев" и впоследствие оказали се непотребни.

Кандидатстването на община Пловдив е по проект на Министерството на младежта и спорта по програма за финансово подпомагане и изграждане на спортни обекти - държавна и общинска собственост. За да може община Пловдив да кандидатства за цялостен ремонт на спортното съоръжение, е необходим акт от общинския съвет.

Не е ясно за каква точно сума градът ни може да бъде одобрен, но максимално може да получи 2 млн. лева. Община Пловдив ще участва и със собствено финансиране на стойност 60 000 лева за проектиране, авторски и строителен надзор, държавни такси, оценка на съответствието и други.

Средствата ще бъдат планирани и предвидени в бюджета за 2025 г., като задължително условие е устойчивостта на проекта да е две години, а за цели 5 да не се променя предназначението на обекта.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Нагъл, по-нагъл - джип в "Капана"
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).