Искат да пуснат предсрочно 12 затворници в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:38 / 19.12.2013
1037
Утре, 20 декември, от 9 часа в 2 зала състав на Пловдивския окръжен съд ще разгледа 12 предложения за предсрочно освобождаване на осъдени, които изтърпяват наказание лишаване от свобода. 

Предложенията са направени от специална комисия, в която участват представители на администрацията на затвора в Пловдив, прокурор и психолог. 

Съгласно чл. 70 от Наказателния кодекс съдът може да постанови предсрочно освобождаване от изтърпяване на останалата част от наказанието лишаване от свобода по отношение на осъден, който с примерно поведение е дал доказателства за своето поправяне и е изтърпял фактически не по-малко от половината от наложеното наказание. В този случай се определя изпитателен срок в размер на неизтърпяната част от наказанието, но не по-малко от шест месеца. Ако през това време освободеният извърши ново престъпление, той изтърпява и остатъка от предишното наказание.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"
Битката на Денис срещу коварното заболяване продължава, даряват о...
Пловдив се включва в "Общата молитва за мир"
Днес затварят за движение булевард в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).