ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Иван Петков: Отиваме на изборите уверени и сплотени
©
Водачът на листата на "БСП – Обединена левица“ за Пловдив-град Иван Петков коментира в интервю Plovdiv24.bg как и защо се е случило обединението на политическите сили от лявото пространство.

"Осъзнахме, че подкрепата към самата БСП намалява на всеки избори, а в същия момент се появяват все повече и повече леви партии. Нямаше диалог между нас, но след изборите за 50-ия парламент на всички стана ясно, че това трябва да се промени. Колегите от другите партии заявиха, че обединението трябва да е около БСП, защото в годините назад тя е била единствената лява формация в Народното събрание. Целта ни е да имаме по-голяма подкрепа, за да може да реализираме и нашите виждания и желанията на левите хора в България. Трябваше да има този диалог и се радвам изключително много, че се случи. Също и това, че и в Пловдив направихме една добра листа с представители на всяка една политическа партия в обединението“ – коментира ситуацията в лявото пространство Петков.

Обединението има обща платформа, т. нар. 100 решения, изработени от над 11 работни групи в различни сфери. Не се изключва възможността в следващото Народно събрание да се реализират всички решения, но това, естествено, зависи от резултатите от изборите. Справяне с демографската криза, повече спорт за подрастващите, по-добро образование – това са част от акцентите в общата платформа. "Гледаме повече към младите семейства – да бъдат подпомогнати, децата в училище да спортуват, защото виждаме, че има проблем със затлъстяването. Надяваме се хората, които бъдат избрани в 51 НС, да приемат нашите предложения“ – каза той.

Скандалите и вътрешните битки в няколко формации в състава на 50 НС попречиха да се случат желанията на обществото. Като голям успех определя обединението на всички политически сили относно пропагандата на т.нар. LGBT, за което решението е взето с конституционно мнозинство. "Може да погледнем и към настоящата кампания – много от избирателите гледат, че г-н Евгени Минчев е в нашите листи. Той като гражданин защити много обективно тезата, че трябва да се борим за нашите деца и те трябва да бъдат възпитавани в семейните ценности, а не както някои от нашите западни партньори искат – да пропагандират неща, които не са добре приети в нашето общество“ – коментира Петков.

Като съществен принос на последния парламент той открои създаването на комисията за т.нар. Нотариус, която изслуша и банкера Цветан Василев. "Много от нещата той ги е казвал в медиите, но е добре, че ги каза в парламентарна комисия. Изслушването ще помогне да се разбере кой ограби нашата държава, за което се чуди обществото. Надявам се в 51 НС да се вземат сериозни решения, защото ставаше въпрос и за лица, които са влияли много в политическия живот и икономическата сфера на страната. Не може да избегнем лицето Делян Пеевски, който беше споменат няколко пъти в тази комисия и затова се надявам в следващия парламент да има пак комисия, за да се види всичко онова, което се случи назад във времето“ – каза той.

Трудно е да се говори за доверие на хората, след като всички анализатори, социолози, политолози казват, че ще има ниска избирателна активност, коментира Петков. Посочва като пример протеста срещу избирането на Борислав Сарафов за главен прокурор.

"Ненапразно хората в петък ще излязат пред всички Съдебни палати в страната, защото нямат доверие в тази система. Ръководството на БСП и на обединението излязохме с позиция, с която обявихме, че сме против случващото се в системата като цяло. Не може да допуснем този начин на действие да продължава. Единствен кандидат за поста, човек, който казваше, че няма да бъде кандидат, близък до Иван Гешев. Имаме съмнения към тези хора, затова трябва да се спре процедурата“ – аргументира се той. Припомня, че при назначаването на Гешев президентът първоначално е отказал да подпише указ и допуска, че сега е възможно да се стигне до по-сериозен проблем, ако държавният глава откаже въобще да издаде указ, защото ВСС е с изтекъл мандат.

По решение на конгреса на БСП, левицата няма да участва в коалиционно управление с ГЕРБ, ДПС на Делян Пеевски. "В ръцете на тези хора бяха инструментите да не изживяваме това дежа вю. Според мен, те нямат абсолютно никакво право да упрекват другите парламентарни групи, които са били "против“. Тяхното време на действие приключи и затова се надявам в 51 НС да има разум“ – коментира той.

Иван Петков се надява предстоящите предсрочни избори да са последни и да се формира управление, в което участват БСП и обединената левица, за да могат да реализират решенията си по най-сериозните проблеми в държават – демографската криза, образованието, здравеопазването. "Отиваме на изборите уверени и сплотени. Благодаря на всички колеги и се надявам обществото да ни подкрепи“ – каза в заключение политикът.

Иван Петков е водач на листата на кандидатите за народни представители от "БСП – Обединена левица“ в 16 МИР Пловдив град. Коалицията е с № 28 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Още по темата: общо новини по темата: 628
23.10.2024 Стефан Янев: Бюджетът трябва да е социален, без вдигане на данъците
21.10.2024 Анализатори: Седем партии в НС са почти сигурни
19.10.2024 Евродепутатът от "Възраждане" Станислав Стоянов ще оглави най-новата европейска политическа партия "Европа на суверенните нации"
16.10.2024 Костадин Димитров: Големите проекти на Пловдив се случват при управление на ГЕРБ
14.09.2024 Михаил Константинов прогнозира разпределението на мандатите в новия
парламент
07.09.2024 Областните председатели на БСП с официална позиция
предишна страница [ 1/105 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Къде сте червеногъзи коментатори,оплюли кмета?Пак си пролича кой защо ви плаща!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Зима 2024/2025 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: