Иван Тотев иска връщане на правата за премахване на незаконни търговски обекти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:01 / 21.05.2009
1338
Кметът на район "Източен" Иван Тотев изпрати писмо до кмета на Пловдив Славчо Атанасов, в което настоява на районните кметове да бъдат възстановени пълномощията по чл. 32 ал. 1 т. 2 от Наредбата за реда и условията за извършване на търговска дейност и за поставяне на преместваеми съоръжения за търговска дейност на територията на Община Пловдив. Според този текст преместваемо съоръжение може да бъде премахнато със заповед на кмета на общината въз основа на съставен констативен акт.

В последната заповед, издадена от Атанасов на районните кметове, се дават правомощия да издават и отнемат разрешения за поставяне и ползване на такива обекти. Те обаче вече не са упълномощени да издават заповеди за премахване на търговските обекти.

Това затруднява работата на районната администрация по отношение оперативни и ефективни действия срещу неизрядни платци с цел повишаване приходосъбирането в Община Пловдив. Ограничени са и действията за борба срещу незаконно поставените търговски обекти, обясни Тотев. Надявам се, че става въпрос за грешка, а не за предизборни действия, допълни той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).