Избираме кой да ни доставя тока до вкъщи и на каква цена

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:06 / 21.08.2006
3427
Единадесет фирми са получили вече лиценз за търговия с електрическа енергия, пише в днешния си брой в. “Труд – Пловдив”. Това означава, че абонатите на Енергото вече ще имат право на избор, кой да им доставя ток и на каква цена. Във всички случаи новите играчи на пазара ще предложат по-ниска цена на тока и по-изгодни условия от монополиста, какъвто е засега EVN за Пловдивска и Старозагорска област.

Сред получилите досега лиценз за търговия с еленергия има една пловдивска фирма - "Енерджи Трейдинг", осем са софийски, една е от Своге и една от Варна. Всеки абонат от Пловдив и областта ще може да си поръча ток от която и да било фирма, независимо къде се намира тя, дори и в чужбина, стига условията да го удовлетворяват. За стопанските потребители това ще стане факт от 1 януари догодина, а за битовите - от 1 юли. "На енергийния пазар има място за всички, а всеки клиент има право да избира кой и на каква цена ще му доставя ток", коментира зам.-шефът на НЕК-Пловдив Георги Беловодски.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка
Огромен резил! Вижте какви са ги вършили арестуваният в Пловдив д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).