Изграждането на жп отсечка Пловдив - Свиленград започва на 1 май

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:22 / 16.04.2006
1115
На 1 май ще започне работа по отсечката Пловдив - Свиленград, отначало до Първомай, а от средата на годината и останалата й част, информира днес транспортният министър Петър Мутафчиев. По време на парламентарния контрол той посочи, че общата бюджетна субсидия за жп инфраструктурата за 2006 г. е 60 млн. лева. Собственото финансиране е 43 млн. лева. Над 20 млн. от тях ще се изразходват за възстановяване на наводнените железопътни линии, припомни министърът.

Цялостната стратегия за развитие на транспортната инфраструктура в т. ч. и железопътната е почти завършена, отбеляза той. Обсъжда се все още начинът на финансиране на някои от проектите - дали да бъде от кохезионния или от кредитни фондове. Целта ни е да успеем да усвоим над 800 млн. лв. за железопътната инфраструктура до 2013 година, каза още Мутафчиев. Според него работата не трябва да бъде на парче, а цялостно да се ремонтира жп инфраструктурата, което да гарантира до 130 км/час скорост на движение по първокласните линии. Информацията е на actualno.com.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Много големи проблеми с водата в Пловдив от днес
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).