Изграждат международна автогара в "Тракия"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:36 / 12.03.2009
3736
Проектът за международна автогара в Пловдив е одобрен от Комисията по обществен транспорт и тя ще предложи да се подготви процедура за концесия. Така на практика се дава зелена светлина за изграждането на международната автогара, заяви председателят на комисията Александър Константинов, който е и заместник-кмет по икономиката в община Пловдив.

Вече са определени парцелите в ж.к. "Тракия", където ще бъде обектът, а конкретните параметри ще бъдат уточнени в документацията за концесията, поясни Константинов. Международната автогара ще се намира до ж.п. гарата в район "Тракия". Теренът, който е с площ 19 декара, има излаз на околовръстния булевард "Цар Симеон", пряка връзка с Цариградско шосе и се свързва с пътя София-Свиленград, автомагистрала "Тракия" и Асеновградско шосе. Друг плюс на мястото са множеството линии на градския транспорт. От тази автогара ще тръгва и автобусната линия, която ще свързва Пловдив с летището, съобщи Александър Константинов. Тя ще бъде пусната, след като завърши разширението на летищния терминал и се увеличи капацитетът на аеропорта. Новата автогара ще улесни пътниците и превозвачите, тъй като сега рейсовете тръгват от различни места в града.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).