ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Изграждат нови пътища в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:58 / 16.11.2005Коментари (9)1705
©
Изграждането на два пътя в Пловдив са от първостепенна важност за подобряване на инфраструктурата на града - съобщи областният управител Тодор Петков. Според него е наложително да се изгради отсечката на околовръстния път от Асеновградско шосе до Скобелева майка, с което ще се затвори околовръстният пътен пръстен на Пловдив. Необходимо е да започне и проектиране на надлез, който да свърже участъка от бившия завод "Пишещи машини" до Отоплителна централа "Юг". Въпреки че участъкът е само 200 метра, изграждането на този надлез ще позволи да се осъществява директна връзка между районите "Южен" и "Източен" - подчерта Тодор Петков. Той съобщи, че все още тече проверката за усвояването на средствата по ремонтите на пътната инфраструктура в Пловдивско. "Ясно е, обаче, че нашата област е начело в класацията на изостаналите региони и сме първи по лошо състояние на пътищата." - коментира областният управител. Информацията е на радио Пловдив.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Караджов
на 21.11.2005 г.
0
 
 
Наистина тези, които отговарят за организацията на движението в Пловдиж са много, ама много зле! Бих искал да ги питам - "Господа, вие не сте ли ходили поне в един европейски град за да видите как е организирано движението там? В Пловдив няма нито един от компонентите на съвременната организация на движението, а именно: 1. Липсва цялостна концепция за организацията на движението в града; 2. Няма смислено определени еднопосочни улици (при това еднопосочността да се спазва, на КАТ това му е работата); 3. Липсват бързи отсечки (за скорости до 100 км/ч), които да имат ограничение на МИНИМАЛНАТА СКОРОСТ (има такъв знак, господа, ако не знаете!!); 4. Не съществува мобилно прехвърляне (обръщане)на движението в пиковите часове в повече ленти по посока на основния поток; 5. Липсват допълнителни секции към светофарите за завиване на дясно; 6. На няколко места основния поток завива на ляво, а отделен сигнал за това няма и сутрин и вечер стават километрични опашки; 7. Липсват обособени ленти за движение на градските автобуси по "линиите"; 8. Липсват обособени велосипедни алеи по улиците; 9. Липсват тотално пешеходни надлези (те са много по-евтини от подлезите,а пеш. сфетофар е смешен!!) Мога и още да изброявам. Ако някой що годе грамотен, от власт имеющите го прочете това би трябвало да се засрами, и то много. Защото всичко това е само ОРГАНИЗАЖЦЯ и с много малко средства може да се осъществи. Така, че вечното оправдание -" няма пари" просто е невалидно! Валидното тук е вопиющата некадърност и невежество на някои служители. -
Винетков
на 17.11.2005 г.
0
 
 
Някой скоро да е ходил към село Куклен,Брестник,или села в об-на Марица или на риба с кола към яз.Пясъчник - такава трагедия са пътищата, че не е ясно, дали изобщо някога ще се оправят.Редовно пътувам с автомобила си в посока Пловдив - Асеновград, някой от общината беше казал,че ше предстои голям ремонт на Асеновградския надлез/бивши стр.войски/?Нищо подобно, в момента правят само временни кърпежи,до пролетта и на всичкото отгоре, дупките които са разкопали пътната служба за запълване с асфалт са големи, вечер е тъмно и абсолютно необезопасено,така че колеги-шофьори внимавайте, когато пътувате в тази посока, да не си счупите колата заради безхаберието на кмета и другите зам.кметове!!!А за улиците на село Куклен, да не говорим, да се чуди човек какъв е този слаб кмет, който само ходи по кръчмарски - цигански мохабети!!!
Редовен нарушител
на 16.11.2005 г.
човека
на 16.11.2005 г.
0
 
 
Бе иначе да се направи подлез под Централна гара е ГЕНИАЛНО! Много ще е полезно и пълзотворно Само се замислете.
MBP
на 16.11.2005 г.
0
 
 
"автомобилен подлез под Централна гара, удвояване и вкарване под или над земята на жп-линията между Централна гара и гара Филипово" Alo, Plovdivchanski...ti za golemi mokri synishta govorish.Naqsno li si izobshto s pytnata mreja na Plovdiv? Kak shte svyrjesh bul.Izto4en s mosta Adata? I kak shte udvoish Brezovsko? Ti na koq planeta jiveesh ?
бъдещ общ.съветник
на 16.11.2005 г.
0
 
 
Една простичка схема за организиране и по добър трафик на транспорта в Пловдив, защото скоро движението по главните артерии ще се окаже невъзможно!В столицата отдавна има регулирано еднопосочно движение! ----- бул.Източен >>>>> ----- ----- бул.Цар Борис Обединител<<<<< ----- бул.Руски >>>>> ----- и същото за Хр.Ботев и бул.6 септември!
Aнонимен
на 16.11.2005 г.
0
 
 
Е в София има повече дупки от Пловдив. А за тези пътища беше крайно време да се сетят.
Човека
на 16.11.2005 г.
0
 
 
Браво!Браво колега!Може сега да слезеш на земята и да се наслаждаваш на БГ-Пловдивската действителност.Това докато си жив нема да стане!Така че, поживей си без нерви!
Пловдивчански
на 16.11.2005 г.
0
 
 
Изключително глупаво е заглавието на тази статия, заблуждаващо и лъжливо. Първо никакви нови пътища в Пловдив не се изграждат, не са се изграждали в последните години и няма скоро да се изграждат. БИ БИЛО много хубаво да се изградят пътищата, за които СИ МЕЧТАЕ облстния управител. Само, че едно са мечти и мокри сънища, съвсем друго е жестоката действителност на разрушения и смазан от бездарни управници град. Явно в Пловдив е невъзможно съществуването на сериозна медия. Ама те хората са добре са го казали - какъвто кмета, такива и медиите. За разлика от областния управител си мисля, че е по-важно първо сега съществуващите пътища да се приведат в добро състояние. И второ мисля, че надлез между Тракия и Кичук-Париж не е толкова наложителен, поне за сега. Трето, околовръснтоното наистина може да е приоритет, а общинската администрация вече се зае с решаването на едно от тесните места на Пловдив - моста на Герджика и улица Победа - браво. Много важни за транспортната инфраструктура са ремонт и разширение на Васил Априлов, на ул. Гладстон, на ЦЯЛОТО Пещерско шосе, на бул. Македония и свързването му с шосето за Марково, на бул. Източен и свързването му директоно с моста на Адата, а от моста строеж на нов път през Брезовско до Карловско шосе, удължаване на бул. Санкт Петербург до колелото на Скобелева майка, удвояването на Брезовско и Голямоконарско шосе до магистрала Тракия, построяване на тунел под Бунарджика, автомобилен подлез под Централна гара, удвояване и вкарване под или над земята на жп-линията между Централна гара и гара Филипово. Горе долу това са нещата, които ми се струват като от първа необходимост.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Борба за влияние в Близкия Изток
Електронно таксуване в градския транспорт
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Шахматни състезания
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: