Изключителен интерес към Националната кулинарна купа в Пловдив
Първият ден от Националната кулинарна купа в Пловдив мина пред изключителен интерес. Хиляди посетиха събитието и успяха да влезнат в света на професионалните готвачи отблизо. Как се приготвя хляб, пица, бързи десерти, шоколадови скулптури, сватбени торти, основни ястия и много други тайни от света на кулинарията предизвикаха сериозен интерес в посетителите.
Бяха проведени редица надпревари, като акцентът на първия ден от най-голямото кулинарно състезание бяха младите готвачи, които показаха много сериозни умения. Красимир Баналиев от Варна стана победител в категорията "Най-добър млад готвач на България 2019“, а негови подгласници останаха Добростин Стефанов от Русе и Мартин Стоянов от София.
Днес състезанието продължава в палата №2 на Панаира, като посетителите ще могат да видят кой ще е следващия "Готвач на годината“, "Сладкар на годината“, "Кулинарен отбор на 2019 г.“, както и много други интересни категории.