ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Изключителна оперна певица, пяла с Монсерат Кабайе, идва в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:00 / 19.12.2013Коментари (1)1363
©
В навечерието на коледните и новогодишни празници българската публика ще се пренесе в далечна и бляскава епоха с майсторството на Академичен оркестър "Орфеус" на НБУ и неговия ръководител - световноизвестния цигулар и преподавател проф. Марио Хосен. Великолепните произведения на Бах, Хендел и Вивалди ще съживят типичния коледен дух на едновремешните концерти, превърнали се в традиция за Стария континент. 

Бароковите гала вечери ще се проведат в Пловдив, Варна и София, с участието на изключителни гост-солисти - представители на оперното изкуство. На 19-ти, 21-ви и 22-ри декември талантливите музиканти на "Орфеус" НБУ ще се съберат отново в родината, за да направят три незабравими представяния, заедно с Марио Хосен в ролята на диригент и солист на оркестъра. 
 
Началото на концертния цикъл ще бъде поставено днес в Пловдив. В Дома на културата "Борис Христов" публиката ще се наслади не само на прекрасното инструментално звучене, но и на незабравимия сопран на Ина Кънчева. Изключителната оперна певица, имала невероятния шанс да застане на сцената до Монсерат Кабайе, ще бъде солист на концерта в Пловдив. Ина Кънчева започва творческия си път с участието си в Детския радиохор на БНР, а по-късно получава и възможността да учи в майсторските класове на Райна Кабаиванска и Кабайе. 

През последните години тя работи основно в Германия, в Държавната опера в Щутгард, но продължава да участва в родни концерти. И тъй катъо един коледен концерт не би могъл да бъде автентичен без своя детски хор. Ангелските гласове на децата от Академичен хор АМТТИ - Пловдив ще озвучат залата, придавайки допълнителна празничност на атмосферата. 

Програмата във Варна ще срещне аудиторията с една от звездите на оперното изкуство в България. Варненската оперна прима Бойка Василева ще бъде гост-солист на концерта, който ще се проведе на 21-ви декември в Държавната опера. На сцената ще излязат и най-младите таланти, обучавани от проф. Марио Хосен - братята Мартин и Александър Зайранови, Симона Станева и Ралица Богданова. Братя Заиранови вече се изявяват като обещаващи виртуози на цигулката, които още в крехка възраст са любимци на публиката и показват сериозно присъствие на сцената. 

Професор Марио Хосен и "Орфеус" НБУ ще завършат своето пътуване на 22-ри декември в София. Бляскавият финал на бароковите коледни концерти ще бъде поставен във Военния клуб, където ще вземат участие младите дарования- цигуларката Жаклин Прейс и оперната повица Александрина Стоянова. Вълшебната цигулката на Марио Хосен и божествените гласове на операта, придружени от нежните звуци на Академичен оркестър "Орфеус" НБУ, дават заявка за незабравимо преживяване. 
 
Бароковите гала вечери с шедьоври на предкласиката от Бах, Хендел и Вивалди в изпълнение на Марио Хосен и оркестър "Орфеус" ще бъдат, както следва:

19 декември, четвъртък, 19:00 часа - Дом на културата "Борис Христов", Пловдив
21 декември, събота, 19:00 часа - Държавна опера, Варна
22 декември, неделя, 19:00 часа - Военен клуб, София.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 19.12.2013 г.
0
 
 
Академичният хор по логика не може да бъде детски... НЕ знам какво има предвид журналистката, но това очевидно е грешка.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Отношенията София-Скопие
Ружа Игнатова попадна под ударите на прокуратурата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: