ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Изключителният диригент Павел Балев с концерт в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:23 / 19.11.2012Коментари (0)926
©
Събитие с голямо значение за всички любители на музиката в Пловдив е приготвила Държавна опера Пловдив за края на ноември месец. На 23 ноември - петък, от 19 часа в Концертна зала на сцената заедно с пловдивския оркестър ще излязат изключителният диригент Павел Балев и виртуозният цигулар Иво Дропулич. Събирането на едно място на двама толкова добри музиканти обещава истинска наслада за всички меломани.

Пловдивската публика за първи път се запозна с маестро Павел Балев на незабравимия им съвместен концерт със сопраното Красимира Стоянова през 2010 г. А биографията на този млад диригент е повече от забележителна.

През 1996 г. Павел Балев печели първа награда на Международния конкурс за диригенти "Карл Мария фон Вебер" в Мюнхен. През 1999 г. получава първа награда на националния конкурс по дирижиране в Германия и наградата "Херберт фон Караян". 2003 г. му носи представителната награда за диригенти на град Бад Хомбург. През 1998 г. Балев ръководи Камерната опера в Дрезден. От 1999 г. до 2002 г. е музикален ръководител на Оперния театър в Росток. От 2002 г. е заместник-генерален музикален директор на Оперния театър в Хале. От 2007 г. ръководи като главен диригент Филхармония Баден-Баден, както и международната академия "Карл Флеш" в сътрудничество с концертмайсторите на Берлинската филхармония. 

Работи като гост-диригент в Операта на Хановер, Комише Опер Берлин, дирижира над 30 оркестри в Германия, както и множество оркестри в Европа. От 2006 г. Павел Балев работи всяка година като гост в Земперопер Дрезден /"Die Zauberflote", "Rigoletto", "Der fliegende Hollander"/. Постоянно сътрудничи на Orchestre regional de Cannes, Orquestra sinfonica des Balears-Palma de Mallorca и Orchestra della Fondazione "Tito Schipa" Lecce. През 2009 г. Балев осъществява концерт с именитата Едита Груберова както и компакт-диск през 2010 с Красимира Стоянова и Мюнхенския Радиооркестър за фирмата "Orfeo". 

През 2010 година Балев е поканен за музикален директор на оперния фестивал в Аванш - Швейцария, където ще ръководи премиерата на "Лучия ди Ламермур". През 2011 Балев ще съпровожда световно известния тенор Рамон Варгас на европейското му турне. "Рейнско злато" е дебют на маестрото на Софийската оперна сцена.

През 2011 г. дебютира в Лайпцигска опера с прочутия Гевандхаус оркестър. През 2012 г. прави американския си дебют в Операта на Делауеър. 

За концерта си в Пловдив Павел Балев пристига директно от Москва, където е избран да дирижира тържествения Гала концерт в Болшой театър в рамките на Дните на българската духовна култура в Русия. 

Другата звезда,която очакваме отново с нетърпение на пловдивска сцена това е цигуларят Иво Дропулич.За публиката в Пловдив той вече е известен след своите две участия в сезона на Държавна опера Пловдив през 2011 г.

Иво Дропулич, наричан от чуждата преса "хърватският Паганини" е роден в Загреб, но започва обучението си по цигулка в Пловдив и София. По-късно учи в Загреб и Виена.

През 2002 г. става най-младият носител на наградата на Стйепан Шулек като най-добрият изпълнител на произведение за цигулка, а през 2005 г. печели трета награда на международния цигулков конкурс "Вацлав Хумл" и е наречен "откритието на конкурса" от Максим Федотов - член на журито. 

По-късно печели също наградата "Американ експрес" на Загребската филхармония за най-успешен млад музикант. Иво Дропулич е изнасял концерти в Австрия, България, Германия, Италия, Македония, Словакия и Япония.

На концерта си на 23 ноември Иво Дропулич ще бъде солист на Концерта за цигулка и оркестър от Йоханес Брамс. Публиката ще може да чуе също в изпълнение на пловдивския оркестър с диригент Павел Балев и Симфония номер Девет от Шуберт. Билети на Касата на Държавна опера Пловдив.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: