Изтичането на амоняк от товарен влак е овладяно навреме

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:57 / 02.12.2004
731
Изтичане на амоняк от жп цистерна се е получило при маневра на товарен влак на жп гара Пловдив, поради разхлабени фланци на изпускателни кранове. Спасителна група от отдел “Аварийно-спасителни дейности” към Дирекция “Гражданска защита” - област Пловдив е затегнала фланците и е спряла изтичането. Направени са необходимите измервания, но не са установени опасни концентрации във въздуха. Няма опасност за околната среда и хората, предаде радио FM+.
Междувременно от ХЕИ съобщиха, че през ноември е регистрирано повишено съдържание на серен двуокис в 33 проби на въздуха на Пловдив, Асеновград и Куклен. Според специалистите по-големите концентрации на серен двуокис са характерни за зимния период, когато много хора се отопляват с твърдо гориво, затова няма основания за притеснения. Наднормено съдържание на азотен двуокис е регистрирано в центъра на Пловдив, където замърсяването на въздуха е обичайно заради засиления автомобилен трафик.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив
Пуснаха асансьорите на "Модър - Царевец"
В Пловдив посъветваха шофьорка да си изпие кафето, преди да се ка...
Луксозен "Мерцедес" се предлага срещу имот в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).