Иззети сирена и кашкавали от Агенцията по храните в Пловдив може да бъдат насочени към старчески домове

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:34 / 13.08.2011
1913
Служители на Агенциято по храните в Пловдив са в процес на установяване - дали са били правилно съхранявани продуктите - около 2000 кг сирена и кашкавали, открити без документи. Това каза д-р Светозар Василев, директор на Териториалната дирекция в Пловдив. Една част от продуктите са с етикировка, а друга част са без етикировка. Истината е, че са били и без придружавщ търговски документ. В случая няма как да се удовестовери кога са произведени. Това сега установяват инспекторите за стоките, които имат маркировка. Ако успеем да докажем, че са правилно съхранени и произведени там, където трябва, ще ги насочим към хранителната банка, евентуално към домове за сираци и възрастни хора, ако това не успеем да докажем, те ще бъдат унищожени в екарисаж, каза още д-р Василев.
Млечните продукти бяха разкрити при рутинна проверка от Областната дирекция за безопастност на храните. Инспекторите се натъкнали на хладилен скалд за плодове и зеленчуци в село Брестник, открили 2214 кг млечни продукти, които са били с недостатъчна маркировка и без документи, каза д-р Василев. Най-голямото нарушение е, че този склад е имал разрешително само за търговия с плодове и зеленчуци. При създаването на Агенцията по храните, когато бяха разделени контролните органи, колегите от РИОКОЗ са го регистирали като място на което има право да продава само плодове и зеленчуци, този склад не е подал регистрация в бившето ДВС-ка и така се е получило, че няма кой да го контролира, добави д-р Василев. Когато се контролират всички обекти от една структура, резултатът, който се получава, както в случая, е виден, смята д-р Василев. При проверка на склад за плодове и зеленчуци се констатираха и продукти от животински продукти, които не са регистрирани. Складът е собственост на ЕТ "Христо Чулкучков", а хладилната камера е наета от друг едноличен търговец.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (2)

Още по темата (1):
11.08.2011 Конфискуваха 2214 кг. млечни продукти в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Аптеките в Пловдив затварят утре!
Седмокласник от Математическата в Пловдив отвя конкуренцията
Издирват мъж, снимал с телефона си клиентка в пробна в пловдивски...
Тези са шестте училища в Пловдив с най-нисък резултат от НВО след...
Актриса проплака от градския транспорт в Пловдив: Таксуваха и беб...
Вижте 10-те най-добри училища в Пловдив според резултатите от НВО...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).