КЦМ и община Куклен ще строят индустриална зона до летище Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:39 / 06.04.2006
1186
Комбинатът за цветни метали /КЦМ/ и община Куклен /разположена между Пловдив и Асеновград/ имат проект за разработване на огромна индустриална зона, която граничи с летището в Пловдив. Това съобщи днес председателят на Българския икономически форум Георги Табаков, който представи предстоящия Икономически форум Марица "Пазари, инвестиции, проекти". Развитието на индустриалните зони в България ще е сред водещите теми на форума, който ще се проведе на 11 и 12 април в Пловдив. Много отдавна говорим, че в България тези локации за правене на бизнес, складове, офиси и логистични центрове трябва да бъдат развивани по европейски начин. Няколко правителства обещаваха да работят по въпроса, но българският частен бизнес беше този, който пръв започна да развива новите, модерни индустриални зони на България, посочи Табаков. Първата и единствената засега индустриална зона у нас е в гр. Раковски, а от гледна точка на инвеститорите, които ще търсят готови парцели с подготвена инфраструктура, подобни обекти са идеално място за инвестиции, добави още той. Именно индустриалните зони бяха местата, които преди време в Унгария, Чехия и Полша привлякоха най-много чуждестранни, а и местни инвеститори, припомни Георги Табаков.

Предстоящият икономически форум, който ще се проведе за първи път с международно участие, е насочен към нуждите на бизнеса от България, Гърция и Турция. Съорганизатори са събитието са Община Пловдив, Сдружение за Пловдив - неправителствена организация, представляваща голяма част от бизнеса в града, Международен панаир-Пловдив, и с подкрепата на Областната администрация на Пловдив. Основни партньори на събитието са Лукойл България, Обединена българска банка (член на NBG Group) и Енергийна компания "Марица Изток III". В рамките на двудневния форум ще бъдат дискутирани и теми като регионалните енергийни проекти, инфраструктурата в района, транспорта и логистичните центрове, инвестиционния пазар на недвижими имоти. В туристическия панел са представени всички видове туризъм - от конгресния до селския и лозаро-винарския. Ще бъдат проведени разговори за създаване на т.нар. Туристически триъгълник между България, Гърция и Турция чрез градовете Одрин, Александруполис и Пловдив, съобщи зам.-кметът на Пловдив Константин Писков. С участието на български и турски бизнесмени ще бъдат обсъдени предизвикателствата за подобряване на инвестиционния климат в България, а ОББ ще представи нови възможности за финансиране на малките и средни предприятия. Представителите на българския бизнес ще бъдат запознати и със стандартите на ЕС в хранителната и преработвателната промишленост. Организаторите на форума се надяват съветите и опитът да бъдат в помощ на българските предприятия, на които предстои да покриват задължителните евростандарти. Примерът на една от новоприетите страни в ЕС - Полша, е доста красноречив в това отношение. Два месеца след влизането в Евросъюза там са били закрити 460 от общо 1200 одобрени преработващи предприятия от хранителната промишленост, съобщи Иван Савов, управляващ съдружник на Moody International, който ще бъде модератор по тази тема на форума в Пловдив.

Участието на малки и средни предприятия от Южен Централен район на форума е абсолютно безплатно, а "последните вагони вече минават", призоваха организаторите. Информацията е на Insurance.bg.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Много големи проблеми с водата в Пловдив от днес
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).