КЗК глоби EVN

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:41 / 01.12.2006
1571
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) глоби вчера двама от мажоритарните собственици на електроразпределителните дружества с общо 64 000 лева. Санкцията за австрийската EVN, която е собственик на ЕРП-тата в Югоизточна България е 16 хил. лв., а чешката CEZ, която управлява дружествата в София, София-област и Плевен, е санкционирана с 48 хил. лв.

Това е втората за EVN, след като Държавната комисия за енергийно и водно регулиране я санкционира с 21 хил. лв., а доставчика за Варна и Горна Оряховица E.ON с 20 хил. лв., заради надписани сметки и некачествен ток.

Глобата, наложена от КЗК е заради изискуемото обезпечение от парична или банкова гаранция или запис на заповед, които да се използват в случай на евентуална нередовност на плащанията от абоната.

Производството срещу EVN и CEZ е по сигнали от Сдружение „Бизнес клуб Видин" и „Стопанска камара Петрич" срещу трите дружества на CEZ и "EVN България Електроразпределение", което обедини дейностите на ЕРП-та в Пловдив и Стара Загора. Информацията е на вестник "Монитор".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Петима кандидати за омбудсман на Пловдив
КАТ - Пловдив спи, полицията в Пловдив и тя спи
Денят в Пловдив започна с инцидент
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).