Кабинет по слухово-речева рехабилитация към УМБАЛ "Свети Георги" проведе обучение

Автор: Вили Ташева
Коментари (0)
15:12 / 13.08.2024
2606
Кабинет по Слухово-речева рехабилитация към УМБАЛ "Свети Георги“ проведе обучение сред 14 семейства с 20 деца. Петдневно индивидуално обучение за процеса по възстановяване на слух и говор се проведе сред пациенти на болницата.

Важен и основен процес на завръщане към нормалните функции и живот на хора с увреждане на слуха е речевата рехабилитация. Кабинет за слухова и речева рехабилитация към УМБАЛ "Свети Георги“ ЕАД, начело с д-р Фани Михайлова учи мозъка на пациент с поставен кохлеарен имплант да чува и разбира различните звуци и звукове от речта. За да чува и говори отново, на всяко дете и/или пациент всеки месец се правят индивидуални настройки на речевия процесор, а ежеседмично се провежда т. нар. “слухово-речева рехабилитация" – учене на звуци и тяхното възпроизвеждане в говор.

Целта на следоперативното лечение е всички деца с кохлеарни импланти да постъпват в масови детски градини и училища и водят пълноценен начин на живот. Възрастните пациенти, от друга страна, да запазят качеството си на живот, икономическата си независимост и нарушението на слуха по никакъв начин да не се отрази върху цялостното им функциониране.

В УМБАЛ "Свети Георги“ ЕАД, гр. Пловдив от доц. д-р Петър Руев са извършени повече от 30 кохлеарни имплантации и поставени импланти за средно ухо на пациенти с вродена или придобита глухота.

В периода 29 юли – 02 август 2024 година в кабинета по слухово-речева рехабилитация към УМБАЛ "Свети Георги“ ЕАД , бул. "Пещерско шосе“ 66, ет. 1 се проведе обучение на 20 деца с вродена или придобита глухота и техните родители, както и настоящи и бъдещи пациенти, за разясняване на оперативната дейност и следоперативната рехабилитация.

Обучителни срещи ще се извършват периодично за информиране на пациенти и запознаването им с дългия, но успешен рехабилитационен процес за пълно възстановяване на слуха и говора.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
МВР Пловдив: Трима пешеходци са в болница
Кой е древният занаят, който не умира - слушайте в предаването "Ц...
Кошмар за шофьорка в Пловдив, ужаси се при вида на колата си
Над 5 месеца прокуратурата не може да приключи казуса "Небет тепе...
Тежък пътен инцидент на Околовръстното на Пловдив
Сериозна ВиК авария остави без вода част от пловдивчани


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).