Какво е бъдещето на Анка, обвинена за смъртта на детето си?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
19:55 / 08.09.2024
2666
Окръжна прокуратура иска Анка Михайлова, която бе осъдена, че е причинила смъртта на осиновената си дъщеря, да получи по-висока присъда, а именно 18 години затвор, информира Plovdiv24.bg.

Магистратите желаят да бъде отменен първоинстанционният съдебен акт при който Анка бе призната за виновна и получи присъда от 8 години лишава от свобода при първоначален срок режим. 

През април Михайлова бе оправдана в частта, че умишлено е убила дъщеря си Севда.

Според Окръжна прокуратура Пловдив трябва да се постанови ново решение и Анка да бъде осъдена на не по-малко от 18 години затвор при първоначален строг режим. 

Адвокатите на Михайлова също обжалват присъдата на Окръжен съд – Пловдив. Според тях тя е неправилна и незаконосъобразна, а наложеното наказание като явно несправедливо.

Припомняме, че Михайлова бе осъдена, че по непредпазливост е причинала смъртта на осиновената си дъщеря Севда в условие на домашно насилие през 2022 година. 

Случаят стана известен, когато детето е било откарано в болница с черепно-мозъчна травма, изпаднало в кома и по-късно е починало.

Анка е осиновила детето, отглеждала го е и се е грижела за него. С времето жената започнала да проявява агресия към дъщеричката си. Причината била, че тя променя установения начин на живот на Михайлова и това е създало дискомфорт у нея.

На 23 септември 2022 Анка се ядосала от движенията на детето от стая в стая и започнало многократно да го хапе по тялото и да го дере с нокти, ударила го и с юмрук в лицето. По-късно вечерта майката отново проявила агресия към дъщеря си, като я ударила с ръка в задната част на главата.

Анка не призна вината си и заради това процесът премина по общия ред с разпит на свидетели и вещи лица пред Окръжен съд - Пловдив, за да се стигне до  присъда.

Виж коментарите (1)

Още по темата (18):
03.04.2024 Адвокат от Пловдив: Приключи шумно дело, а общата възраст на двамата колеги, защитавали подсъдимата е 176 години
03.04.2024 В Пловдив осъдиха Анка заради мъртвото бебе
28.02.2024 Анка: Бях в паника, изглеждаше като умряла. Не й бяха отворени очите
24.01.2024 Лекар за травмите на детенцето на Анка: Асоциирах кръвоизливите със Синдрома на раздрусаното бебе
10.01.2024 Свидетели определиха Анка като хрисима и възпитана жена
28.11.2023 Съдът ще определи съдбата на майката на починалото дете
Още новини от Новини от Пловдив:
Екшън на Околовръстното, маскирани тръшнаха по очи мъж
Двама министри идват в Пловдив днес
Еленков: Гребната база в Пловдив е едно от малкото места в Българ...
Ексклузивно за Plovdiv24.bg прокурор Анчев: Готова е съдебно-меди...
В Пловдивския панаир показват дронове
Пълна мистерия в пловдивско село, издирват тайнствена жена


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).