Калин Стоянов: Хора, които са виждали огън само от клечка кибрит, ми искат оставката

Автор: Цвети Тончева
Коментари (3)
13:15 / 18.07.2024
5673
Нямаме недостиг на пожарникари, но ще има увеличение на броят им. Това каза пред журналисти в село Отец Паисиево вътрешният министър Калин Стоянов, който пристигна там заедно с министър-председателя Димитър Главчев, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

"Нови 200 души се търсят с промяната на Параграф 16 в Закона за държавната администрация, но те ще бъдат допълнително назначени, за да станат екипите пожарникари от двама на трима. Това беше гласувано от народните представители. но това е увеличение, не е недостиг. Имаме достатъчно ресурс и сили, както и помощ от горски, военни, доброволци и помощ от други държави. Затова мисля, че в днешния ден ще овладеем основните пожари, които са два - тук и в ямболското село Воден", каза Калин Стоянов.

Той още веднъж разясни, че преди време НС е приело изменение на въпросния параграф от Закона за администрацията, с което се допусна да бъдат назначени 1264 броя служители по линия на Гранична полиция, около 200 - по линия на Пожарна безопасност и 256 служители, които ще бъдат охрана в Домовете с бежанци. В момента за всичко това тече процедура и предстоят конкурсите за назначаването.

По повод искането и на неговата оставка от ПП-ДБ, Калин Стоянов каза, че вече дори не може да преброи колко пъти е искана тя.  

"Жалка история, но не мога да коментирам техните искания точно в този момент. Няма да си подам оставката. Хора, които вероятно са виждали огън само от клечка кибрит, да обясняват какво и как е трябвало да стане, не е коректно".

Главчев също добави, че не случайно в началото е призовал да не се политизира проблемът. 

"В момента, в който нацията има нужда от единство, да се поставят политически ултиматуми е просто неподходящо", каза премиерът.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)

Още по темата (67):
15.09.2024 19-годишният доброволец Светослав ще живее!
09.09.2024 Пожарникари демонстрират умения в центъра на Пловдив
28.08.2024 Добра новина от УМБАЛ "Свети Георги" за младежа със 75% изгаряния
16.08.2024 Община Калояново откри сметка в помощ на пострадалите собственици на имоти
29.07.2024 Пострадалият 19-годишен доброволец остава в тежко състояние
24.07.2024 Нов пожар в Пловдивско!
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежък пътен инцидент на Околовръстното на Пловдив
Сериозна ВиК авария остави без вода част от пловдивчани
Няма излизане от Кючука, тапата е огромна, шофьори питат кмета от...
Днес отваря врати най-евтиното място за хапване в Пловдив
Съветничка: Срамен цирей в центъра на Пловдив
Полиция и линейка на пловдивски булевард заради инцидент


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).