ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Камен Донев изнася лекция пред студенти за 30 години Факултет по икономически и социални науки в ПУ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:05 / 25.10.2024Коментари (0)580
©
Наближава кулминацията на честванията по повод 30-годишнината на Факултета по икономически и социални науки към ПУ "Паисий Хилендарски“. Най-мащабното от събитията, които се организират още от пролетта, е предстоящата на 7 ноември международна научна конференция под надслов "Интердисциплинарният подход в приложното поле на икономическите и социалните науки“. 

Въпреки че срокът за подаване на заявки за форума още не е изтекъл, желаещите за участие от български и чуждестранни учебни заведения вече надминават 60, обяви деканът на ФИСН доц. д-р Маргарита Русева. Докладите за конференцията са в 10 тематични направления.

"Поставяме акцент върху интердисциплинарността, тъй като факултетът обучава студенти в общо 4 професионални направления, и целим да обединим усилията на всички преподаватели и нашите възпитаници, за да получим максимален синергичен ефект. Нещо повече, ние сме единственият подобен факултет в Южна България, а ПУ е вторият международно признат изследователски университет в страната“, подчерта доц. Русева. 

Друг значим научен форум в рамките на 30-годишнината на ФИСН събра наскоро 20 учени от 9 университета и изследователски институти в България. Те участват в изследователски проекти, посветени на икономическите аспекти на зеления преход и устойчивото развитие.

Десетки са събитията, които се проведоха в рамките на кръглата годишнина на факултета. Голяма част от тях бяха съсредоточени върху сътрудничеството между бизнеса, ФИСН и студентите. Компании и институции предложиха работа и стажове на десетки млади хора, срещайки се с тях очи в очи. 

По време на международно изложение на тренировъчни фирми от няколко държави студенти от факултета бяха ангажирани със сериозната отговорност да оценяват тренировъчните предприятия по зададени критерии в различни конкурси. ФИСН продължава и пълноценно сътрудничество с образователното министерство, както и с МТСП, включително със студентски стажове.

ФИСН е създаден през 1994 година, като стартира едва с 2 специалности и около 200 студенти. Към момента факултетът обучава близо 3000 млади хора, което е 15 пъти повече, а специалностите обхващат 25 бакалавърски и магистърски програми. За своята годишнина факултетът може да се похвали с рекорден прием от 930 първокурсници, отбеляза още деканът доц. Маргарита Русева.

Преподавателският състав на ФИСН е от 50 души – от тях шестима професори, 23 доценти и 15 преподаватели с докторска степен. Още почти толкова са хоноруваните преподаватели от партньорски висши училища, заедно с преподавателите от практиката. 

"Щастлива съм, че голяма част от работещите във факултета сме негови възпитаници. Това демонстрира една изключително значима тенденция, а именно приемствеността в нашия екип“, подчерта доц. Русева.

Честването на 30-годишнината на ФИСН ще приключи не съвсем традиционно. Една от своите неповторими лекции ще изнесе пред преподаватели, администратори и изявени студенти популярният български актьор и режисьор Камен Донев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Световна черна хроника
Парашутисти паднаха край Ботевград
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: