Каменица произвежда пластмасови опаковки в Хасково

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:11 / 28.11.2005
2228
Като част от оптимизацията на производството си днес “Каменица” АД пусна в експлоатация своята опаковаща линия за РЕТ бутилки в хасковската пивоварна.

Проектът по преместването на производствените мощности беше осъществен в краткия срок от 4 седмици. Стойността му възлиза на 250 хиляди евро, което е част от предвидените инвестиции в района на Пловдив и Хасково.

Приблизително 1 милион евро ще бъдат инвестирани до края на 2005 година в двата пивоварни завода на “Каменица” АД. Основните проекти са свързани с разширяване на капацитета на пловдивската пивоварна, двойно увеличаване на капацитета на кег-линията, разширяване на складовите помещения за готова продукция в гр. Пловдив и гр. Хасково със средно 1 500 кв.м.

“Преместването на производствените дейности от Плевен в другите ни две пивоварни, беше решение изцяло основано на икономически причини. Това е проект, който ще ни направи по-конкурентни, като ние ще продължим да предлагаме на нашите консуматори висококачествени бири,” каза Йохан Де Смет Ван Дам, Генерален директор на “Каменица” АД.

Общо 21 нови работни места ще бъдат открити в двете пивоварни в градовете Пловдив и Хасково.

Сегментът на бирата в пластмасови опаковки на бирения пазар в България е един от най-динамично развиващите се. Днес 37 на сто от бирените обеми се продават в РЕТ. (Източник: ACNielsen). По данни на Съюза на пивоварите в България, “Каменица” АД е лидер в сегмента с 436,4 хил. хектолитра, продадени за периода от началото на годината до месец октомври включително, следвана от “Загорка” с 391,3 хил. хектолитра. Към края на месец октомври 2005 г., “Каменица” АД е лидер на пазара с общи продажби от 1,304 млн. хектолитра, “Загорка” АД е на второ място с 1,238 млн. хектолитра, а 0,798 млн. хектолитра са продали “Карлсберг-България” АД.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...
В Пловдив не се смилиха над Георги Георгиев
Резултати от класирането за прием в детските заведения в Пловдив
Чудовищна се оказа схемата, по която са действали диригентът и ав...
"Хеброс бус" напът да затрие още две линии в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).