ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кампания популяризира разделното събиране на отпадъци в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:22 / 15.03.2013Коментари (4)1826
© Plovdiv24.bg
В Община Пловдив се проведе работна среща между ръководствата на организациите по оползотворяване на отпадъци от опаковки, с които общината има сключени договори ("Екопак България" АД, "Екоколект" АД и "Булекопак" АД), и дирекция "Екология и управление на отпадъците". На срещата, на която присъства и ресорният заместник-кмет Розалин Петков, бяха обсъдени етапите за въвеждане на разделно събиране на отпадъци за отделните райони на общината, както и действията, които ще бъдат предприети срещу кражбите от цветните контейнери. 

Друга тема на разговорите беше предприемане на съвместни действия от страна на организациите по оползотворяване на отпадъци от опаковки за организиране на кампания за повишаване на информираността и заинтересоваността на населението да участва в разделното събиране на отпадъци от опаковки.

По време на срещата стана ясно, че до края на месец март ще бъде завършено поставянето на цветните контейнери в шестте района на Община Пловдив и ще се постави началото на кампанията за популяризиране на идеята за разделно събиране на отпадъците.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Стоя и се чудя защо коментарите ми не са активниу т. е. защо ръчичките в горния десен ъгъл са сиви, а не зелена и червена.
на 16.03.2013 г.
+1
 
 
Това, което прочетох в коментарите преди мен е вярно за съжаление.Всичко се изсипва в един камион. Ако в контейнерите има разделно събрани отпадъци, виждам как циганите с каруци минават и ги прибират преди колите за сметосъбиране. Това как ще се контролира? Надали мислите, че ще има охрана до всеки казан. А пропускателният режим на каруци в Пловдив е само на хартия. И друго - ще събираме разделно. Ще се рециклира. Това би трябвало да намали такса смет на гражданите. В Германия например е разработена система за поощрение на гражданите и зловещи санкции за тези, които не спазват изискванията. Дали да не почерпим опит? Ясно е, че ще трябва време, но трябва да се помисли за всичко. Преди всички да бъдем мотивирани и в същото време - задължени да го правим. На този етап просто ни увеличиха такса смет, без обяснение кое го налага. Няма разчети колко е нараснал боклука и съответно разходите на обслужващите ни фирми, че да се наложи увеличение на такса смет. Нещата са много на тъмно, а това не мотивира към дисциплина и старание.
-2
 
 
Още в началото на разделното събиране, преди няколко години, редовно виждах как всичко се изсипва в един общ боклукчийски камион. Кое му е разделното на това?
-1
 
 
Всичко това е много хубаво, обаче простия българин трудно се научава на ред. Или някой ще изсипе недогоряла жар. Или пък друг ще слага боклука не където трябва. Дано не съм прав!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Световна черна хроника
Бойни спортове
Локо в Първа лига, сезон 2024/2025
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: