Кампания учи малчуганите в Пловдив сами да избират балансирано меню

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:53 / 07.02.2014
2474
Малчуганите от общинските детски градини в Пловдив за четвърта поредна година ще учат ползите от разнообразното хранене чрез забавни игри, танци и много награди. Образователната кампания "Да сме здрави" ще стартира в понеделник, 10.02.2014 г., в новата детска градина в район "Южен" "Котаракът в чизми" в присъствието на кмета на Пловдив Иван Тотев, заместник-кмета Стефан Стоянов, кмета на район "Южен" Валентин Василев, представители на отдел "Образование" в Община Пловдив. 

Въпреки че децата ежедневно получават балансирано и качествено меню, е много важно те сами да започнат да правят своя здравословен избор на масата и в магазина, коментират организаторите Лили Бързева и Никола Шопов. 
 
Кампанията "Да сме здрави 4", която се провежда съвместно с Община Пловдив, ще обиколи над 60 детски градини като наблегне на ползата от зеленчуците, плодовете и витамините за правилното развитие на децата. С помощта на опитни аниматори малките възпитаници ще се запознаят с основните хранителни групи и необходимостта от разнообразно и пълноценно хранене. 

Ще бъде въведена илюстративна "хранителна чиния", отчитайки световните тенденции за опростяване на нагледните материали. Децата ще се състезават отборно в куп тематични игри, а препитването на наученото ще става лично от зелен марсианец. 

Здравословната кампания е напълно безплатна за децата от пловдивските градини, като за най-будните и любознателните малчугани са осигурени награди.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"
Битката на Денис срещу коварното заболяване продължава, даряват о...
Пловдив се включва в "Общата молитва за мир"
Днес затварят за движение булевард в Пловдив
Общинско предприятие търси нови служители
Пловдивчанин: Едва не умрях на пътя, млада двойка ми спаси живота...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).