Канят ценителите на джаза на концерт в Балабановата къща

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:55 / 19.12.2013
1872
Бивши и настоящи студенти от
АМТИИ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Утре от 17:30 ч. ОИ "Старинен Пловдив" има удоволствието да покани ценителите на джаз музиката на един богат на звучене концерт в Балабановата къща.

В навечерието на светлите празници пред нас ще се отвори една своеобразна музикална кутия, от която ще звучи комбинация от антични гласове и модерни джаз хармонии под съпровода на арфа. Предстои ни вълнуваща среща с джаз певицата Звездана Новакович от Словения, която в момента учи в АМТИИ - Пловдив за магистърската степен по "Българска народна музика с класически инструменти". Заедно със Живко Братанов - пианист и преподавател в АМТИИ, двамата ще ни представят едно необикновено джаз дуо, чиито импровизации надхвърлят границите на стандартите и въображението.

По време на концерта под съпровода на арфа и автентични български инструменти ще зазвучат и чистите, безвременни, освободени от всякакви ограничения и граници гласове на Slovena Quartet - друга формация на Звездана Новакович съвместно с певиците от ансамбъл "Тракия" Гергана Павлова, Невяна Ганева и Диляна Василева.

Оцветено в различни мелодии и интерпретации, събитието ще носи предимно нюанса на онова коледно настроение, което ни изпълва с мир и спокойствие и ни кара да открием светлината в самите себе си. Заповядайте! Вход свободен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"
Битката на Денис срещу коварното заболяване продължава, даряват о...
Пловдив се включва в "Общата молитва за мир"
Днес затварят за движение булевард в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).