ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Картите на ”Метро” - дискриминация?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:45 / 11.01.2007Коментари (8)2774
©
Комисията за защита от дискриминация ще призове нови свидетели по сигнала на Асоциация за европейска интеграция и права на човека срещу "Метро кеш енд кери България" ЕООД за т.нар. клиентски карти.
Сред тях е и изпълняващият длъжността генерален директор на веригата "Метро" за България Вили Вайсхайм, като се позова на комисията. Вчера беше първото заседание по сигнала на асоциацията, според който единствено притежателите на клиентски карти могат да пазаруват във веригата, като те се издават на юридически лица и ЕТ, а на физически лица се издават само, ако упражняват "по-престижни" професии - магистрати, адвокати, лекари, банкови служители. На заседанието страните са отказали да се помирят. Според адвоката на ответника Анета Беленска концепцията на "Метро" е, че то е дружество за търговия на едро, а стоките, предлагани във веригата, са предназначени за препродажба, не са дефицит и могат да се намерят във всеки магазин за хранителни и промишлени стоки и затова няма дискриминация. Беленска е посочила, че казусът с потребителските карти на "Метро" се разисквал и мултиплицирал от 2003 г., а по него се е произнасял и съдът, който не установил дискриминация. Според нея няма акт, който да регламентира условията за издаването на картите за потребители, а това е търговска концепция на дружеството повече от 30 години. Адвокатът на асоциацията Гинка Черничерска опонира с факта, че върху данъчните фактури на пазарувалите в "Метро" физически лица на мястото на булстат фигурира номерът на личната им карта. Черничерска е представила като нови писмени доказателства по преписката декларации на потърпевши, получили отказ да притежават като физически лица потребителски карти във веригата. Комисията за защита от дискриминация е удовлетворила исканията на Черничерска като свидетели да бъдат призовани деклараторите, получили отказ да притежават потребителски карти, и да бъде изготвен за следващото заседание списък на магистрати от Пловдивския районен съд, които притежават потребителски карти за "Метро", без да упражняват търговска дейност. Следващото заседание на комисията е насрочено за 14 февруари. Информацията е на Dir.bg.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Patriot_BG_PLD
на 16.01.2007 г.
0
 
 
На тези цени, доставчици от всички фирми не само ще ти докарт до магазина ами и ще ти наредят стоките по рафтовете-винаги съм мразил Метро-още от както го създадоха, изключително тъпо отношение към клиентите-но и като разбрах скоро, колко получават работещите в магазина, напълно ми се изясни, защо не им се работи. Стоките в по-голямата си част са пълни боклуци, а и са опаковани така, че да вземеш 10, макар да ти трябват 3 например. От,както създадоха Кауфланд пазарувам там. Не, че те са идеални-но в общи линии съм доволен, а и има от всичко в изобилие.
tryn4o
на 11.01.2007 г.
0
 
 
Hahaha -Metro bil magazin za pokupka na edro .Hahaha 4e koi tyrgowec ste zarejda ot metro(wse pak e wqrno 4e ima neshta koito sa po ewtini ama na taq cena nqkoi dostaw4ici ste mu go zakarat i w magazina naprawo) .Ima stoki koito sa po skypi tam otkolkoto w kwartalniq ni magazin. Maj naistina si izbirat klienti.
Aнонимен
на 11.01.2007 г.
0
 
 
Stef4o, Drugia put sum tam. Blagodaria za suveta.
Стефан
на 11.01.2007 г.
0
 
 
Купувайте евтино, качествено и без дискриминация от борсата на Брезовско или Руския пазар! Там има и топли кебапчета и швепс!
Aнонимен
на 11.01.2007 г.
0
 
 
Абе хора кой ви кара да купувате биклуци от Метро. Тва е скапан магазин.
Aнонимен
на 11.01.2007 г.
0
 
 
Вече два пъти ми се случва една стока да ми е калкулирана два пъти.Забелязвам това след като се прибера вкъщи и прегледам фактурата.Това се случва в МЕТРО - Ст.Загора.
Aнонимен
на 11.01.2007 г.
0
 
 
Бях си взел една помпа за гуми крачна, пък тя се изкриви на второто натискане, а на третото се счупи (разпадна се, на оси, цилиндри, рамка и т.н)
Aнонимен
на 11.01.2007 г.
0
 
 
Де*а и Метрото, нестига че продават пълни боклуци ами и режим налагат с карти. Един път скоро ходих да си купя дискове и знам че като не си нося карта може да ми издадът дневна, като кажа фирмата на дядо ми , обаче онези ми отказаха, и аз като си калкулирам в цената и ходенето до Метрото за да си купя 50cd, трябваха ми към 20, и евентуално щеше да ми излезе и по-скъпо да си ги купя от тях, затова си купих от Дионел на същата цена.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
50-ото Народно събрание
Шофьор загина след удар в стълб на бул. "Мария Луиза"
Първа лига, сезон 2024/2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: