Кашкавалът и сиренето са поскъпнали през последните дни в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:17 / 08.11.2010
804
С около 2 лева се увеличи цената на килограм кашкавал от краве мляко за последните 10 дни. Ако през лятото можеше да се закупи и за 8 лева, сега продуктът се намира за не по-малко от 10, съобщиха снабдители. При кравето сирене също се забелязва поскъпване, но там е по-слабо - 0.70 до 1 лев за килограм. Пресните и киселите млека си запазват цените. А маслото незабележимо дърпа нагоре.

Причината е в увеличаване на изкупната цена на млякото, поясни Рангел Рангелов, съдружник във фирма. В момента суровината е 65-70 стотинки за литър, а през лятото беше с 10 ст. надолу. Цените при млечните продукти са циклични, уточни преработвателят. През месец май животните дават най-много мляко и затова тогава е най-евтино, а от есента нататък се "засушават" заради предродилния период. Според Рангелов поскъпването на млечните няма да продължи, а съвсем скоро дори ще се смени посоката. Поевтиняването несъмнено ще се случи по една проста причина - оборотите на млечни ще паднат, тъй като потребителите разполагат с по-малко пари.

Далеч преди поскъпването на кашкавала и сиренето олиото направи забележим скок. От 2.90 поскъпна средно на 3.50 лева за литър.

Брашното също опитва да пробие по-високи нива. Доскоро можеше да се намери и за 0.90 лева за килограм. Сега е 1.10-1.20 лева.

За разлика от млечните и пакетираните стоки, дистрибуторите на перилни препарати все по-често обявяват стоки в промоции. А това на практика си е поевтиняване.

Източник: в. "Марица"


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
До една година Пловдив ще има нов музей
Сигнал: Деца с тротинетки се потрошиха в Пловдив
Поредно ПТП в Пловдив
Утре правят първа копка на проекта, за който в Пловдив се говори ...
Прокуратурата: Не следва да се изнасят повече данни от разследван...
Тези са кандидатите за депутати на ПП-ДБ в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).