ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кауфланд предизвика серия от фалити на магазини в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:54 / 18.06.2006Коментари (43)15347
©
Серийни фалити предизвика стартът на хипермаркета Кауфланд в Пловдив. Първият обект от немската верига в България отвори врати на 8 март и само за няколко месеца постави на колене малките квартални магазинчета за хранителни стоки под и около блоковете на жилищен район Тракия.

Мощната конкуренция не пожали и един от супермаркетите на Братя Мирчеви, който беше добре разработен и се радваше на постоянна клиентела. Магазинът имаше собствена транжорна, отделни щандове за месо, риба, колбаси, млечни продукти, кулинарни ястия, торти и сладкиши. На витрината му от 1 юни насам пише: „Магазинът е в ремонт“, но собственикът му Мирослав Мирчев признава, че няма намерение до го отваря отново.

На една ограда от Кауфланд е първият хипермаркет с изцяло български капитал Сани, който отвори врати преди три години. През миналата година собственикът му Антони Уваков построи към него още един търговски център за промишлени стоки.

Двата хипермаркета водят мощна позиционна война чрез цените. Намаленията и промоциите са особено много в петък събота и неделя. В хранителната част на Сани поне засега не се забелязва отлив на клиенти.

В близост до Кауфланд и Сани фалираха един зеленчуков и пет магазина за хранителни стоки. Един още се държи, но е свил търговската си площ наполовина.

Когато през 1998 г. в Пловдив отвори врати Метро, фалира една от най-добрите по онова време вериги денонощни магазини Мисота, която имаше 5 супермаркета. Малките квартални бакалнички, които бяха принудени да затворят тогава, никой не можа точно да изброи. Сега между „изгорелите“ търговци се говори, че Кауфланд ще отваря подобен хипермаркет и в квартал Смирненски. Ръководството на немския хипермаркет не потвърди, но и не отрече информацията.

Кауфланд предвижда да отвори още поне десетина магазина у нас, като сред избраните за инвестицията градове са София, Перник, Хасково, Русе, Сливен, Благоевград и др. Информацията е на Investor.bg.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
русенеца
на 14.08.2006 г.
0
 
 
Кауфланд отвори и в Русе. Влизам в супермаркета и отначало виждам широки коридори. След това влизам по-навътре, обръщам се и - стелажите наблъскани. Заглеждам се в цените и виждам захар 1.22, а на СВА-то/ супермаркет на 500 -600 м от Кауфланд/ 1.31, а маслини 4.00 за 560гр. Разлика в голяма в цените няма, даже някои цени са доста високи. Направими много лошо впечатление, че на отдела за захарни изделия се носеше една неприятна и натрапчива миризма. В русенският филиал забелязах абсолютна деорганизация на артикулите - на отдела за "тенджери и чинии", отсрани - шунка и колбаси?!! За първи път виждам токова недоразумение. Другото ми отрицателно впечатление беше на изхода, когато си оставяш количката - трябва да си оставиш количката и да си вземеш стотинките и да мъкнеш чантите до колата си/за съжаление бях спрял на другия край на паркинга/. Такова нещо на МЕТРО и на останалите супермаркети не можеш да видиш. Такаче аз лично продължавам да използвам МЕТРО и останлите супермаркети. Само рекламата им беше голяма - много евтино, клиента при нас бил важен, богат асортимент и т.н., а в крайна сметка се оказва, че било само очаквания.
anti_
на 26.06.2006 г.
0
 
 
да живее метро ето днеска си влезнах, взех си количката.обиколих си голямото хале минах през всичко каквото ти дойде на акъла от възглавници до луканка и си излезнах доволен. мразя кауфланд. и няма да се бъскам с баби и дедовци за няква разлика от 10 20 стотинки. а за сани кво да кажа още преди 3 години казах че това не става. но за всеки влак си има пътници, но някой влакове са влакове-стрели :) за това и метро е лидер в тази сфера и то не само в бг а в цяла европа !
купувач
на 22.06.2006 г.
0
 
 
Мен лично Кауфланд ме дразни.Като отношение към клента най-вече. Къде сте виждали сграда с подобни размери, в която хората влизат и излизат през една и съща врата?Във всички големи хипермаркети входния и изходния поток са разделени. И то е нормално. Не може аз да излизам препълнен с чанти, да ходя да си оставям количката, щото съм сложил 20 стинки да си я взема, и в същия момент в мене да се блъскат някви баби бързащи да фанат промоцията на прясно мляко. Това говори за отношение. Еми като се отнасят с мен като говедо, аз казвам "баста" и отивам другаде. И си пазарувам от Сани, където си има всичко и е 3 пъти по-спокойно. Пък и мога да си изпия едно кафе в събота сутринта, преди всичко останало. След това не мъкна чанти на гръб, и не се блъскам в баби. Е кажете ми къде ще ми е по-приятно, да си понапазаря това онова:)
пак ли?
на 20.06.2006 г.
0
 
 
И както винаги Бай Ганьо отново негодува, без да знае от какво и защо точно. Пак намръщени и недоволни се пенят тук хора, които нито разбират за какво става въпрос, нито имат бегла представа от търговия, хранителна индустрия, бизнес и т.н. Сигурно са обикаляли с туристически сакове из соц-лагера преди 20 г. с надежда да намерят някоя дефицитна стока и са псували по цял ден, а сега правят същото, защото вече им предлагат тези стоки и трябва да си намерят друг повод за ругаене. Откъде извира този негативизъм не мога да разбера! Какво всъщност искате?!? Да пълните гушите на някой дребен кожодер с магазинче в стаичката превзета от плъхове и хлебарки до входната врата на вашия блок ли? Някой по-долу писа, че супермаркетите водели към фалит българските производители?! Какво продават в тези супермаркети? Храна от друга галактика ли? Не, ще фалират някои дребни търговци, а не производители. Просто приемете веднъж завинаги факта, че не може да има страна пълна с търговци. Никъде дори в Източна Европа вече няма такъв парадокс всеки блок да е магазин. Помислете, че всичко това, което става, е във ваш интерес и не реагирайте първосигнално с ругатни срещу всичко.
кака ти
на 20.06.2006 г.
0
 
 
анонимния, нещо не се ориентираш ,май, това със залежалите стоки се отнася за Кауфланда, не за Сани ! ама като гледам, че си малко неграмотен - наистина ходи да пазаруваш от Кауфланда, той е за такива като тебе !
Ники
на 19.06.2006 г.
0
 
 
Магазин „Кауфланд” е присъщ на индустриално развитите страни и почти е нормално да има стоки с мизерни стандарти, но пък се предлагат на символична цена - например „пресните” марули и разни други продукти, които вече са увехнали и отдавна не изглеждат толкова свежи... Но нали знаете, че между сухото гори мокрото-та и с марулите е така. Разликата да купуваш от магазин като „Сани” и „Кауфланд” е в усещането на средата около теб. Ако трябва да си правим съпоставка между „Сани” и „Кауфланд”, то тогава ще открием доста разлики, а пък и всеки може да реши в какъв тип магазин му е приятно да си купува нещата. Разбира се, не всичко е въпрос на пределно ниска цена, каквато големите дават. Допада ми подредбата и климатизацията на „Сани”то и на този етап няма нещо, което да ме повлияе радикално. Има място и за малки дюкянчета и търговци на пресни стоки, „Сани” също се повлияват от конкуренцията, така че това има ползотворен ефект за всеки от нас. Чао на всички!!
анонимен
на 19.06.2006 г.
0
 
 
кауфланд е магазин с наи-колтурното обслужбане Само тук наима нужда да 4ете6 срок на годност В Сани доста 4есто копувах храни с минала годност Много се раджаме 4е го има
aaa
на 19.06.2006 г.
0
 
 
Аз не харесвам Кауфланд. Аз пазарувам само и единствено от Сани. Ако те фалират ще ме яд.НЕ ИСКАМ КАУФЛАНД
кравата
на 19.06.2006 г.
0
 
 
Кравата, тук позна живее в къщата с кокошките и си консумира само собственото производство-майтап, не съм от 10-те процента, но виждам перспективата.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: