Казусът в Златовръх: Сондажите са празни

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
09:06 / 19.09.2024
2083
Няма вода в сондажите на асеновградското село Златовръх. Това е причината чешмите в населеното място вече трети ден да са сухи, съобщиха от ВиК - Пловдив по повод казуса, предава Plovdiv24.bg.

Както много други селища в Пловдивски регион, Златовръх също няма алтернативни източници за водоснабдяване. Жителите на селото обявиха, че на 23 септември от 17 ч. ще проведат мирен протест.

Хората са изпратили писма до всички държавни институции - президент, омбудсман, министър-председател, министър на регионалното развитие и благоустройството, кмет на община, кмет на с. Златовръх.

"Проблемът с водоподаването е от години и към момента решение няма. По действащата в тази насока ОП "Околна среда“ се допуска интервенция в населени места с над 5000 души, което считаме за дискриминация спрямо нас, живеещите по селата. Всички сме равноправни граждани на Република България и настояваме за равнопоставеност" - пише в писмото до институциите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал до Plovdiv24.bg: Натъпкани сме като прасета, ще се задушим...
Пловдивчанин повдигна ризата на мъж, разкри измама на мафията от ...
Млад шофьор не спря на "Стоп", последва сблъсък с камион
Митрополит Николай прие новия директор на МВР Пловдив
По телефона от Пловдив: Ало, синът ти катастрофира и уби дете
В Пловдив има 212 000 регистрирани коли, още толкова влизат в гра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).