Климатик погуби инвалид, роднини съдят фирмата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:33 / 03.04.2009
1783
Близките на инвалид от Пловдив, починал при пожар от повреден климатик, завеждат дело срещу фирмата и работника, монтирал уреда.

Искът от 25 000 лева за морални вреди е внесен в Районния съд, съобщи адвокатът им Стоян Донков. Според магистрати това е първото подобно дело.

Загиналият Петър Канев живеел в апартамент на ул. "Жеравна" в квартал "Изгрев". На 28 юли 2008 г. избухнал пожар в стаята, където спял. "Петър бе неподвижен, не можеше дори да става от леглото", пише в исковата молба съпругата му Валентина. Огънят тръгнал от почти новия климатик, монтиран месец по-рано. Заради горещините уредът работел постоянно, а когато се запалил, пламъците бързо обхванали стаята.

"Издъхнал е в страшни мъки, мъчил се е да се спаси, но е било невъзможно", допълва Валентина. Полицията е установила, че инвалидът се е задушил при пожара.

Източник: в. "Труд"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).