Клуб "Механожурналист" в ПГМТ се подготвя за традиционния великденски търг

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 26.04.2013
2109
Бивши и настоящи ученици от
ПГМТ "Проф. Цв. Лазаров" - П-в:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Наближава един от най-светлите християнски празници - Великден! Учениците от клуб "Механожурналист" упорито и ентусиазирано се подготвят за своето участие в традиционния великденски търг, който ще се проведе днес във физкултурния салон на Професионална гимназия по механотехника "Професор Цветан Лазаров".

Младите журналисти решиха да вложат собствени средства за закупуването на материали и да изработят сувенири за събитието. Те направиха великденски кошнички, пълни с ръчно рисувани фигурки - вложиха изключително старание да декорират разкошни великденски зайчета и шарени яйца.

Децата направиха двадесет различни празнични панерчета, които да украсят предстоящия празник. В петък ще ги предложат на своите съученици, учители и на гостите на търга.

Идеята е да се продължи дългогодишната традиция, която е утвърдена в гимназията. За Коледа и Великден се организират благотворителни каузи за събиране на средства, с които се подпомагат механовци, имащи нужда от финансова подкрепа в тежък момент.

През годините от тази добра практика е помогнала на много деца, чиито семейства са в затруднено финансово положение. Гимназистите са окуражавали свои връстници, възстановяващи се след тежки автомобилни катастрофи или имащи сериозни здравословни проблеми.Пожелаваме успех на тази благородна инициатива!

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Абсолютно безобразие, вече имаме и инцидент тук!
Изнасят данни за развитието на пазара на жилищни имоти в Пловдив
БМВ излетя от кръстовище в Пловдив - няма ни шофьор, ни номера
Днес спират движението по част от пловдивски булевард
Пловдив чества Независимостта на България
Демонстрации на американски автомобили в Пловдив учат как да бъде...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).