Кметът Чомаков: Строги мерки срещу шофьорите убийци

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
12:38 / 13.12.2006
1121
"Шофьорите които направят автопроизшествие, трябва веднага да плащат щетите които са нанесли върху пътната инфраструктура", това заяви днес кметът на Пловдив д-р Иван Чомаков на среща с ръковдствата на ДАИ и КАТ. Градоначалникът добави още, че около 40 хиляди души идват в Пловдив със собствени автомобили и по този начин се натоварва пътната обстановка на града. Според Чомаков шофьорите които се смятат за велики и над обществото и закона ще бъдат строго санкционирани.

Община Пловдив ще внася искове в съда срещу шофьорите които са нансели щети върху пътната инфраструктура. В края на тази и началото на следващата година ще започнат ремонтите на Асеновградско шосе и мостът на Адата. През тази година в Пловдив са станали 309 произшествия с 22-ма загинали. Броят на загиналите е по-малък в сравнение с миналата година. Броят на ранените обаче се увеличава. Най-много катастрофи са станали в следствие на нарушения на водача на превозното средство. Тяхната бройка е 270 с 20 загинали и 311 ранени. 3648 са пътно - транспортните произшествия с материални щети. Това е с 200 повече от миналата година.

Ще се обезопасяват с табели най-рисковите кръстовища в града, които ще предупреждават шофьорите пристигащи в Пловдив за опасните участъци в града.

Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Пловдив:
Петима кандидати за омбудсман на Пловдив
КАТ - Пловдив спи, полицията в Пловдив и тя спи
Денят в Пловдив започна с инцидент
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).