Кметът на Пазарджик търси имуществена отговорност на свой предшественик за пари по избори

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:47 / 06.12.2006
1359
Кметът Иван Евстатиев внесе искова молба за търсене на имуществена отговорност от бившия заместник-кмет и и.д. кмет Иванка Бандева за неправомерно разходване на средства от бюджета по време на местните избори през 2003 г. Това съобщи на кметската пресконференция юрисконсултът на общината Катя Шопова.

След проверка одитори констатирали, че е нанесена щета на бюджета на стойност 15920 лв. За тези средства, похарчени по време на изборите, нямало редовни документи, оправдаващи разходите. Одиторите са наложили глоба от 100 лв на тогавашния и.д.кмет и са препоръчали общината да предприеме действия за търсене на имуществена отговорност.

Катя Шопова уточни, че общината се е обърнала към областния управител Ангел Чолаков, който отказал да потърси административна отговорност по Кодекса на труда в рамките на три брутни работни заплати, които в случая са около 2300 лв. Затова исковата молба е заведена по общия ред пред Районния съд. Освен това администрацията претендира мораторна лихва, тъй като бившият заместник-кмет е бил поканен да изпълни доброволно задълженията си, както и законова лихва от датата на завеждане на исковата молба в съда.

От администрацията уточниха, Иванка Бандева в качеството си изпълняващ длъжността кмет по време на кметските избори е сключвала граждански договори, за които липсват надлежни разходно-оправдателни документи. Поради ангажименти към насрочени конкурси Катя Шопова не успя да уточни откога е одиторския доклад и защо едва към края на мандата се търси имуществена отговорност на предшествениците. Информацията е на Pa-media.net.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Петима кандидати за омбудсман на Пловдив
КАТ - Пловдив спи, полицията в Пловдив и тя спи
Денят в Пловдив започна с инцидент
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).