Кметът на Пловдив: Гласът на българите се чува в Европейския парламент

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
20:28 / 22.02.2024
4785
Гласът на българите се чува в Европейския парламент, това сподели Костадин Димитров в социалната мрежа след посещението си в Брюксел и добави: "Важно местната власт да комуникира с Европа. Важно е и всички да гласуваме на предстоящите европейски избори през юни."

Благодаря на Манфред Вебер-председателя на ЕНП, на българския еврокомисар Илиана Иванова, на нашите домакини в Брюксел- д-р Андрей Ковачев и Асим Адемов, и на всички български евродепутати от ЕНП/ГЕРБ за добрите думи: Пловдив е не просто вторият по големина град, а културната столица на България.

Представителите на ГЕРБ София и Пловдив посетиха Европейския парламент по покана на евродепутатите от ГЕРБ-ЕНП. “18 години членство в ЕС промениха и България, и съюза. Те дадоха възможност на българите да пътуват, работят, живеят и правят бизнес  свободно във всички останали държави. Дадоха особено голям шанс на младите хора", каза в специално видеообръщение към форума председателят на ЕП Роберта Мецола.

Представителите на ГЕРБ бяха в Брюксел обсъдиха редица въпроси, свързани с членството на България в ЕС. “Много е важно в България да се установи стабилност, защото събитията от последните две години доведоха до несигурност в европейските ни партньори", каза председателят на българската делегация в ЕНП д-р Андрей Ковачев. “Много бих искала да осмислим последните няколко години, за да не ги повтаряме", каза Ева Майдел като направи връзка с честото произвеждане на избори в България. “Разбихме мита, че България е малка и гласът й не се чува", каза Асим Адемов. 

Андрей Новаков, който застана начело на успешната кампания за защита на българското розово масло, добави, че това е била една от най-сладките извоювани победи. Емил Радев, който в момента участва в преговори за създаване на Европейската агенция за борба с прането на пари изрази недоумение от факта, че българското правителство не е издигнало кандидатурата на София за домакин на организацията, въпреки че градът е отговарял на всички изисквания

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полиция и линейка на пловдивски булевард заради инцидент
Пловдивчанин откри в телефона на жена си чат с техен семеен прият...
Пловдивчанката, която искаше да кара с 240 в лява лента, с безумн...
Санират полусаниран блок в Пловдив за 1 милион лева
Много грозни сцени на кръстовище в Пловдив, извикаха полиция
Ефективна присъда за шофьора, блъснал фатално заместник-директорк...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).